Prubo Vermeeren Paardenevenementen.nl NVVR Multiclips Hestabv Nieuws R&M TopoGPS

Dierenarts haalt uit naar alternatieve genezers voor paarden!

R&M 26 september 2014

Dierenarts Julius Peters heeft in het TV-programma Nieuwsuur fors uitgehaald naar alternatieve paardengenezers. Zij zijn er volgens hem verantwoordelijk voor dat paarden kreupel blijven en rugklachten houden.

Een paard laten behandelen door een dierenarts is kostbaar, erkent Peters, voorzitter van de paardensectie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Daarom zoeken paardeneigenaren hun heil bij alternatieve genezers en paardentherapeuten. Die behandelen jaarlijks duizenden zieke paarden. Deze behandelaars weten vaak niet goed waar ze het over hebben, aldus Peters. "Wat ik dan hoor, is een gedraaide milt, een geklemde ischias of 'iets' aan de eierstokken. Soms ook bij een mannelijk dier, dus dat past niet helemaal. En ook nierproblemen. Nou, dat heb ik in mijn carrière als dierenarts, en die beslaat al 32 jaar, niet vaak gezien", zei hij in Nieuwsuur.

Uit onderzoek van Wageningen Universiteit onder leiding van Kathalijne Visser is gebleken dat meer dan 30 % van de paarden in Nederland lichte tot sterke rugpijn heeft. Meer dan twintig procent heeft mondproblemen, bijna 20 % is te dik, bijna 5 % beweegt onregelmatig en bijna 5 % is kreupel.

De KNMvD en de Dierenbescherming willen een verplichte halfjaarlijkse keuring van paarden. Eigenaren moeten daarbij paarden medisch laten controleren door een bevoegde dierenarts.
Bron Levende Have
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa