TopoGPS Hestabv Vermeeren Paardenevenementen.nl Multiclips Prubo Nieuws R&M NVVR

Knooppuntroutes onderscheidend op de routeplanner. De Kempen nemen de aftrap.

 

R&M 1 juni 2021

 

Om op de R&M-routeplanner onderscheid te maken tussen de in het veld gemarkeerde knooppuntnetwerken en de overige routestructuren, worden de knooppuntnetwerken voortaan weergegeven met een onderbroken blauwe stippellijn zoals op voorbeeld te zien is.   

De overige voor paarden vrij toegankelijke mix van gemarkeerde en ongemarkeerde (zand-)wegen en struinpaden blijven op de routeplanner zoals vanouds weergegeven door middel van een ononderbroken lichtblauwe of donkerblauwe lijn.

Bewust is er bij R&M voor de kleur blauw gekozen om mensen die kleurenblind zijn van dienst te zijn. Wisselende kleuren leidt bovendien tot verwarring en maakt de kaart onoverzichtelijk.

 

De Kempen neemt het voortouw

Inmiddels is het knooppuntennetwerk van de 7 Kempische gemeentes Bergeijk, Reusel De Mierden, Eersel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Bladel op bovenstaande wijze weergegeven. Hierdoor is het voor gebruikers eenvoudig om een route te plannen op basis van de knooppuntnummers. De knooppuntnummers worden bij de geplande route in volgorde weergegeven.

  

Kempische pleisterplaatsen en horeca 

Om het voor hippische toeristen nog eenvoudiger te maken om tijdens het plannen van hun routes meteen te zien waar zij en hun paard(en) welkom zijn voor een natje, droogje, kort-of langer verblijf zullen ook zo’n 20 Kempische ondernemers zichtbaar en vindbaar op de routekaart komen te staan.

Al deze ondernemers zijn dan ook overzichtelijk terug te vinden op de R&M-website onder ‘Pleisterplaatsen, Horeca en dienstverlening’ 

 

Diverse ondernemers hebben bovendien een gevelbord (afbeelding), waarop passanten duidelijk kunnen zien dat paarden welkom zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa