TopoGPS Vermeeren De Groote Heide Zoobi MrGPS G LTO Hestabv Boertjes

Noord Brabant

 


 

 

 

                                                     

MOUNTAIN OAK

Bed and breakfast en Camping

Burg. Aartslaan 43

5571 TR Bergeijk
tel.: 0497-574181 of 0653833787 

internet: https://www.mountain-oak.nl

 

Mountain Oak B & B / Camping U verblijft in een 2 of 4- persoonskamer, en geniet het Brabants ontbijt in onze sfeervolle “saloon”. De paarden verblijven op stal of in een van onze weilanden, wij vinden het belangrijk dat ook de paarden een vakantie gevoel hebben. Mountain Oak ligt tegen de bossen aan in de Brabantse Kempen, vanaf hier kunt u kiezen naar welk natuurgebied u wilt, U rijdt via een ruiternetwerk op basis van knooppunten over brede zand paden, langs diverse vennen en beekjes, of wilt u een galop tussen de weilanden terwijl de koeien met u mee galopperen. Wij vinden dat we in een geweldige omgeving wonen en zouden dat graag met u delen. Wij verheugen ons u te mogen begroeten bij MOUNTAIN OAk * Geen paard of pony verhuur

 


 

 

Camping De Ossewei          
Nieuwmoerseweg 18a
4885 KK Achtmaal
tel.: 076 - 5323781 
email: campingdeossewei@gmail.com 
internet: http://www.campingdeossewei.nl/ 

Tijdens het nuttigen van hapjes en drankjes op ons gezellige terras tijdens uw stop, kunt u ook met uw paard bij ons overnachten. Weidegang met schuilhutten aanwezig. Beperkte slaapaccommodatie aanwezig, of met eigen kampeermiddel. Zie onze website.

 


 

 

 

le Papillon Bed & Box   
Antwerpsebaan 18
4721 SL Schijf
tel.: 0655825860 
email: info@lepapillon-schijf.nl 
internet: www.lepapillon-schijf.nl

 

Le Papillon ligt aan de rand van de Rucphense bossen. Daarin bevind zich de prachtige Rucphense heide. De Buisse Heide, bij ons om "om de hoek" gelegen, behoord ook tot één van de mooiste ruiter- en men routes van West-Brabant. Bij ons kunt u met uw paard(en) overnachten. We hebben een vakantiewoning voor maximaal 6 personen. Deze heeft de beschikking over een eigen douche met toilet en een volledig ingerichte keuken. Uw paard(en) heeft de beschikking over een eigen weide, een zandpaddock en eventueel een stal voor de nacht. Wij heten u van harte welkom in onze Bed & Box "le Papillon" in Schijf.

  

 

 


 

  

 

D'N DUINWAL                                                 
Oude Bosschebaan 8
5071RR Udenhout
tel.: 013-5113657 mob. 0652506641 
mail: info@dnduinwal.nl
www.dnduinwal.nl/

 

Midden in het nationaal park ‘De Loonse & Drunense Duinen’ bevindt zich een prachtig boerderijtje onder de naam ‘D’N DUINWAL’ met B&B bestemming waar het goed vertoeven is. Natuurgebied Loonse & Drunense Duinen staat bekend als het meest uitgestrekte en levende stuifzandgebied van west Europa. Eindeloos genieten met uw paarden in de Loonse & Drunense Duinen en omgeving. Men-en ruiterroutes zijn hier volop aanwezig. In de uitgestrekte bossen en zandheuvels is het goed vertoeven te paard. Paardenstalling mogelijk bij B&B D'N DUINWAL. Binnenbak en paddock aanwezig en e.v.t weidegang. Ruitervergunningen zijn hier bij B&B D’N DUINWAL ter beschikking. Parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten met trailers. In de nabije omgeving zijn diverse terrasjes en restaurants. Dit alles tussen de Bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch en textielstad Tilburg, waar u B&B D’N DUINWAL kunt vinden om eens heerlijk te recreëren met uw paarden.
 

  

 

 

 

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg                     

Paardenhotel
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
tel.: 0161-454951 
receptie@hotelgilzetilburg.nl 
www.hotelgilzetilburg.nl/faciliteiten/paardenhotel-brabant

 

Paardenhotel Brabant: Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg beschikt sinds kort over een op eigen terrein gelegen paardenstalling met 4 first class boxen en alle faciliteiten zoals poetsplaats, paddocks, zadelkamer, parkeerplaats voor trailers en rijtuigen etc. Het hotel is gelegen tussen Tilburg en Breda, temidden van de meest uiteenlopende mooie ruiterroutes, zoals Chaamse bossen, Mastbosch Breda, Loonse en Drunense Duinen etc. Ideaal voor één of meerdere nachtjes Noord-Brabant, waarbij u verblijft in het hotel en uw paard in de aangrenzende comfortabele paardenstalling! Zodoende samen met uw eigen paard op 'minivakantie' en de gelegenheid tot het maken van de mooiste routes; zowel voor menners als onder de man. Ook ideaal als verblijf ten tijde van paardenevenementen in de buurt. Paardenbox alleen te reserveren i.c.m. overnachting. Bekijk de website voor uitgebreide info en reserveren.

 


 

 

 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon         
Kloosterstraat 115
5175 PB Loon op Zand
tel.: 0416-361519 

info@hotelmanegevanloon.nl 

www.hotelmanegevanloon.nl 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon: dé plaats voor ruiter en menner! Het bedrijf ligt tegen het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen met haar uitgestrekte stuifzandgebieden, heidevelden en afwisselende bossen. Het enige asfalt wat u hier tegenkomt in de fietspad! Vanaf de manege starten de ruiter- en menroutes. Voor u en uw paarden zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden: hotelkamers, vakantiehuis, groepsaccommodatie, trekkenshutten en natuurlijk voldoende boxen. Heeft u geen eigen paard? wij hebben 75 trouwe paarden staan om deel te nemen aan begeleidde buitenritten. Ook wandelaars, fietsers en mountainbikers starten hun route direct vanaf de parkeerplaats. Verder kunt u heerlijk bij ons lunchen, borrelen en/of dineren in ons gezellige eetcafé en knusse restaurant, beiden met ruim terras en speeltuin .

 


 

 

 

 

Weijergaerde                              
Boscheind 79
5575AA Luyksgestel
tel.: 0497-542491 
email: info@weijergaerde.nl 
internet: www.weijergaerde.nl 

 

Thuis in de natuur. Een fijne vakantie voor u en uw paard. Bij Weijergaerde kunt u uw paard meenemen op vakantie. U slaapt in een van onze comfortalbe vakantiehuizen, terwijl uw paard gestald staat in een van de ruime boxen. Overdag kunnen de paarden in de wei voor het vakantiehuis gezet worden. Vanaf het terrein kunt u gebruik maken van onze routes variërend van 5 tot 20 km, of een ervaren ruiter kan in alle vrijheid zijn eigen pad kiezen. Onze routes gaan langs de mooiste plekjes in de omgeving, heerlijk galopperen over brede zandpaden, stappen langs vennen, bossen en heide. Of met uw span genieten op een mooie picknick plek. Voor meer informatie bezoek onze site of neem gerust contact met ons op.

 


 

 

   

 

 

Herberg De Negende Zaeligheyt                

Witrijtseweg 15
5571XJ Bergeijk
tel.: +31(0)497-745002
email: herberg@negendezaeligheyt.nl
internet: http://negendezaeligheyt.nl/eten-en-drinken

 

Restaurant Herberg De Negende Zaeligheyt gelegen midden in een bruisend stukje Kempen. Dé plek om heerlijk te eten en drinken in het groen. Voor de paarden is een aanbindplaats aanwezig. Er is een ruime parkeergelegenheid. Ervaar de fijne omgeving in een natuurgebied in Bergeijk. Gelegen midden in de bossen, is dit hét plekje om te genieten van de rust, ruimte en natuur. Herberg De Negende Zaeligheyt ligt dan ook midden in de natuur van boswachterij de Kempen. Een prachtige omgeving van bossen en heidevlaktes. Voor een lekker drankje, lunch of diner, dit is bourgondisch genieten!

 

 


  

 

 

 

Taverne-Restaurant "De Klothoeve"     
Eerselseweg 1
2400 Mol-Postel
tel.: 0032 14 37 08 41 

email: info@deklothoeve.be
internetwww.deklothoeve.be 

 

Te midden van veel groen en bossen, afgewisseld door natuur- en landbouwgronden, ligt verscholen: het mooie rustige Postel. Een paar verharde wegen verbinden er Belgische en Nederlandse steden, terwijl er nog vele onverharde wegen toegankelijk zijn om te fietsen en te wandelen. Enige huizengroepen en recreatieparken getuigen ervan dat de tijd hier "niet" bleef stilstaan; maar de zuivere natuurlijke uitstraling van het gehele gebied geeft rust en vrede uit vervlogen tijden weer; waar het goed is… Toeristen die deze prachtige streek bezoeken, lessen graag hun dorst en stillen hun honger in taverne-restaurant De Klothoeve; gelegen aan "het" kruispunt in Postel, waar alle toegangswegen, alsook alle paarden-, fiets-en wandelroutes samenkomen. Van hieruit is het zalig te kiezen waarheen men wil rijden, fietsen of wandelen.

 


  

  

 

Gastenverblijf Het Voorhuis   

Erfdijk 20
5373 KV Herpen
tel.: 0622822934 
email: info@gastenverblijfhetvoorhuis.nl 
internet: www.gastenverblijfhetvoorhuis.nl

 

 

Voor paardenliefhebbers is Gastenverblijf Het Voorhuis de hemel op aarde. Vanuit uw slaapkamer kunt u uw paarden in onze grote wei zien staan. Het is voor ons dan ook geen probleem om een groot aantal paarden een weidegang te bieden. We hebben daarnaast twee stallen en een inrij bak. U kunt de trailer en/of menkar op eigen terrein parkeren. De omgeving, met name in en rond de Herpse Bossen, leent zich uitstekend voor het maken van prachtige lange bos- en buitenritten. Als je ons erf afrijdt, zit je meteen op een nationale ruiterroute. We denken ook aan de kleine paardenliefhebbers. Elk kind smelt voor onze pony’s Keet, Fenja en Moesje, die ze kunnen verzorgen en vertroetelen. 

 


 

 

HARTJE GROEN & DE BOSHUT    

Udensedreef 14
5374 RK Schaijk
tel.: 0486-464646 
email: Contact@boshutmaashorst.nl 
internet: http://www.boshutmaashorst.nl

 

Verscholen in de bossen, midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant ‘de Maashorst’ ligt Charme camping Hartje Groen & De Boshut. Hier kun je na een mooie rit door de uitgestrekte bossen en heidevelden genieten van een lekker hapje en drankje. In het zonnetje op het terras of bij kouder weer bij de openhaard binnen in De Boshut. Je paard leg je aan bij de speciale aanlegplaats waar je vanaf het terras én vanuit de Boshut zicht op hebt. Zo komen ruiter én paard even lekker tot rust. Geniet van een oerlekker ontbijtje, koffie of thee met gebak, een heerlijke lunch of uitgebreide borrelplank midden in de Maashorst. De Boshut is van april t/m september dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur van oktober t/m maart van 10:00 – 17:00 uur.


Vakantiepark De Pier          

Schansweg 3A
5406 TP Uden
tel.: 0413262585 
email: info@depier.nl 

Met het paardenhotel gaat Vakantiepark De Pier een nieuwe weg in om optimaal te genieten van je vakantie in Bedafse Bergen. Met 4 eersteklas paardenstallen en faciliteiten kun je samen met jouw paard heerlijk genieten van de prachtige Maashorst! Bij terugkomst geniet je nog heerlijk na op het terras van het sfeervolle Bospaviljoen of bij je eigen huisje.

 

 


 

Den Heijkant     
Heikant 8
5066CR Moergestel
tel.: 0627498613 
email: info@denheijkant.com

 

Gelegen tegen Natuurgebied Campina, vindt u Den Heijkant. Een prachtig gerestaureerde boerderij uit 1600. Omgetoverd tot B&B / Lunchcafé met feestruimte. Geniet hier van het Bourgondische Brabant en stal uw paard voor het terras in de wei.

 

 


  

Eetcafe de Koperen Teut             
Postelscheheideweg 6
5575 xc Luyksgestel
tel.: 0497540728 


  

Streekrestaurant de Hofkaemer  
Hof 18
5571CC Bergeijk
tel.: 0497571396 


 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

De NL Militair Kampioenschappen Kaartlezen 7 Oktober op gehele Ermelose Heide
Lees meer >

In Nederland is voor het eerst een met het Westnijlvirus besmette vogel aangetroffen
Lees meer >

De R&M thema-en gekleurde routes door het Drents Friese Wold zijn geheel geüpdate
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2020 Design by Medusa