Achterhoek Bas4Cars Hestabv TopoGPS Van Egdom Nieuws R&M

Gelderland

 


De Achterhoek / Montferland / Liemers

 

 

 

 

 

B&B Scharrelhof
Vosseveldseweg 19
7107 AD Winterswijk
tel.: 0622680582
email: info@scharrelhof.nl
internet: www.scharrelhof.nl 

B&B Scharrelhof is een eigentijdse accommodatie met 3 kamers allen met eigen badkamer. Er zijn 3 ruime boxen( 3 x 3,5) met eventueel weidegang. Op nog geen km afstand is er een manege met nog meer boxen. Wij zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor u en uw paard. U hoeft alleen maar te genieten wij zorgen voor de heerlijke maaltijden voor u en uw paard. Schone bedden en stallen. Welness voor u en het paard door voor u infra rood sauna en massages en uw paard een solarium en een uitgebalanceerd voedingsadvies. Kortom een vakantie om te genieten van elkaar, de prachtige routes en de heerlijke bedden en maaltijden. Wij zien u graag. De accommodatie opent haar deuren op 2 april 2020. Wanneer u bij uw reservering "ruiter en men" vermeld krijgt u van ons wat lekkers bij de koffie.

 

×
de Weiden

de Weiden
Schuurmansweg 6
7156 SK Beltrum
tel.: 0629506548 
email: mschreurs1@gmail.com 
internet: www.melkveehouderij-weiden.nl


De Weiden is een veelzijdige, en multifunctionele melkveehouderij. Wij geven o.a educatie op de boerderij, hebben een B&B met 2 gezellige kamers en sinds 2018 is hier de praktijk "de weiden coachen met paarden" aan toegevoegd. Bij een verblijf op onze boerderij zal het u (en uw viervoeter) aan niets ontbreken. Een overnachting kost €40,00 per persoon per nacht (inclusief luxe ontbijt). Voor paarden/pony's overleggen wij graag met u wat de wensen zijn. Onze eigen pony's (4) leven op een kleine Paddock Paradise. Wij bieden 2 ruime boxen aan met onbeperkt hooi. Krachtvoer dient u zelf te verzorgen. Weidegang en'/of buiten verblijven is ook mogelijk voor de paarden of pony's. Ook als stopplaats bij een huifkarren tocht kunnen wij een lunch of alleen een kopje koffie verzorgen. Bel of mail voor de mogelijkheden met Monique 0629506548 of mschreurs1@gmail.com

  


 

 

Hippisch Centrum de Achterhoek           

Dinxperlosestraatweg 122a
7122 JS Aalten
tel.: 0543466693 
email: info@hcdeachterhoek.nl 
internet: www.hcdeachterhoek.nl

 

Hippisch Centrum de Achterhoek (5***** FNRS) in IJzerlo staat bekend om zijn assortiment natuurlijke hindernissen, waterbak, mogelijkheid voor overnachten, huurpaarden en stalling paarden. De in 2019 geopende knooppuntenroute in de Achterhoek bevindt zich tussen Aalten, Winterswijk en Dinxperlo, vlakbij de grens met Duitsland. In tegenstelling tot de meeste routes bevindt deze route zich niet in een natuurgebied maar gaat door het typische Achterhoeks coulisselandschap. De route gaat langs sloten, landweggetjes, tussen akkers en maïsvelden door, over zandpaden en door bos en is daarmee erg divers. Routes zijn geheel bewegwijzerd en men kan kiezen uit 10 km, 15 km of 25 km. Bij de finish kan men, onder begeleiding, door de waterbak of nog wat natuurlijke hindernissen springen! Overnachten is mogelijk in de groepsaccommodatie (35 pers.), proathuus ( 6 pers.) of de huuskamer (2 pers.) 

 

 


De Veluwe 

 

  


 

Stal Mansour                      

Kemperbergerweg 793
6816 RW Arnhem
tel.: 0654376413 
email: rik@mansour.nl 
internet: www.mansour.nl

 

Meer dan een manege naast Droompark de Hooge Veluwe, overnachtingen ook voor 1 nacht. 500 mtr van het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Uw paarden kunt u bij ons in boxen in paddocks stallen. Alle faciliteiten aanwezig !

 

U kunt bij ons ook terecht voor bosritten, struinritten om wild te spotten, meerdaagse trektochten en nog veel meer.

 

Stal Mansour is aangesloten bij de Manege en Ruiter Bond. 

 

 


 

  

 

 

B&B De Hooge Woeste   
Woesterbergweg 6
8166HE Emst
tel.: 0629561996 
email: info@dehoogewoeste.nl 
internet: http://www.dehoogewoeste.nl/ 

 

 

De Hooge Woeste in Emst beschikt over afzonderlijk, vier volledig ingerichte accommodaties. Er zijn 5 stallen beschikbaar en een weide. De accommodaties zijn dusdanig ingericht waardoor u ook op basis van alleen logies bij mij kunt verblijven. Ik zit met de oprit direct aan ruiter-men-wandel-en fietspaden. Aangezien ik als eigenaar ook regelmatig men of als ruiter er op uit trek, kan ik u adviseren met betrekking tot de routes die u wilt gaan rijden. De omgeving waar u gaat rijden bestaat uit brede zandpaden, heide en bossen. Vaak loopt er ook een fietspad langs de brede zandpaden. Op uw route kunt u 1-2 uitspanningen aandoen waar u en uw paard zich te goed kunnen doen aan een hapje en een drankje. Graag verwelkom ik u in één van mijn accommodaties.

Uw gastvrouw Joan


  

 

WoudStee                     
Koepelweg, 4
8161 NJ Epe
tel.: 0652536660
email: info@woudstee.nl
internet: www.woudstee.nl

 

Hoeve WoudStee ligt aan de rand van de Veluwe in het vriendelijke dorp Epe en biedt, naast een luxe verblijf voor jou, ook een comfortabel onderkomen voor je paard. Terwijl je in één van de 2 vakantiehuizen vertoeft, wordt je paard of pony in de watten gelegd in een van de 12 ruime paardenstallen op de hoeve. Voorzien van alle gemakken en te midden van de Veluwse natuur zijn jij en je paard verzekerd van een heerlijke vakantie. Met maar liefst 140 km aan ruiterpaden door het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa kan je uren op pad.

 

 

 


 

   

                                      

 

 

Renderklippenhoeve        
Sprengenweg 99
8161ND Epe
tel.: 31648078860
email: info@renderklippenhoeve.nl
internet: www.renderklippenhoeve.nl
 

 

De Renderklippenhoeve op de Veluwe is de ideale plaats om op een ontspannen wijze te genieten van de natuur en prachtige omgeving van Epe. Wij bieden u 4 fantastische vakantiewoningen voor 4 of 6 personen. Voor de paarden is alles tip top geregeld. De paarden verblijven in zeer luxe ruime stallen met onbeperkte weidegang of paddock in het nabij gelegen stallencomplex aan de Koepelweg 4. Dit bevindt zich direct aan de ruiterroute, aan de rand van het bos. Heerlijk ontspannen rijden met je paard in het stiltegebied op en rond natuurgebied de Renderklippen. Wij zijn erg blij dat onze gasten ons steevast met 5 sterren beoordelen. Onze missie is dat u een plezierige tijd beleeft samen met uw paard! Daar staan we voor. Wilt u ook een keer komen logeren, ga dan snel naar www.renderklippenhoeve.nl of naar onze facebook pagina https://www.facebook.com/renderklippenhoeve. Wij zien u graag. Hart. groet, Ruud en Helga Jager

 


  

  

 

 

 

Landgoed Den Haspel B.V.  
Leuvenumseweg 72
3847LD Harderwijk
tel.: 0341707076 
denhaspel@gmail.com 
www.den-haspel.nl/dekoepel

Op landgoed Den Haspel staat het vakantiehuis 'De Koepel' geheel vrijstaand in het bos op de Veluwe tussen Harderwijk en Ermelo. Door de grote ramen en een hoog plafond is er gestreefd naar een optimaal buitengevoel in huis. De Koepel is omgeven door een groot grasveld, is omringd door eigen bos en beschikt over 4 slaapkamers voor maximaal 8 personen. De Koepel biedt de mogelijkheid om samen met uw paard midden in het bos vakantie op de Veluwe te vieren. Er zijn maximaal 6 stallen beschikbaar en circa 1,5 hectare weiland voor de paarden. De stallen zijn ruim opgezet en er is een zadelkast aanwezig. De uitrijmogelijkheden zijn ideaal, omdat het terrein direct gelegen is aan het ruiter- en menpad in het bos. Tevens zijn er uitgebreide wandel- en fietspaden door de bossen en over de heide.  

 


 

 

      

Paardenaccommodatie Dop    
Harskamperweg 9a
3774 JN Kootwijkerbroek
tel.: 31636070763 
info@paardenaccommodatiedop.nl 
www.paardenaccommodatiedop.nl

 Bij Paardenaccommodatie Dop verhuren wij kleinere en grotere ruimtes aan groepen mensen die, met eigen paard, enkele of meerdere dagen willen verblijven op de prachtige Veluwe. Daarbij is onze ligging uniek! Je gaat namelijk vanaf ons eigen terrein direct de bossen in (geen drukke weg langs/oversteken o.i.d.) met ruim 250 km aaneengesloten ruiter- en men routes. Het gebied kent afwisselend naald- en loofbossen, heide en zandverstuivingen. Op Paardenaccommodatie Dop zelf hebben wij 40 stallen, voldoende mogelijkheid tot weidegang en een buiten- en een binnenbak. Bel me om de mogelijkheden en beschikbaarheid te bespreken! Hartelijke groet, Niels Vullings

 

 

Groepsaccommodatie Dop biedt plaats aan 20 tot 50 personen.

Er is een ruime professionele keuken met een gezellige grote bar om aan te zitten. Daarnaast is er een eetgedeelte waar je met z’n allen kunt ontbijten en dineren. De ruimte wordt in het voor- en najaar verwarmd met 2 pellet-kachels. Deze zorgen voor een gezellige open haard sfeer. Het is heerlijk zitten rondom deze kachel in het aparte zitgedeelte.

De Groepsaccommodatie heeft drie slaapzalen. 2 Grote en 1 kleinere voor de groepsleiding.

 

Vanuit de slaapzalen heeft je direct zicht op de binnenbak wat de jongelui geweldig vinden. 

 


 

  

 

 

Paardenhotel de Cantharel-Van der Valk        
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Apeldoorn
tel.: 31555414455 
info@vandervalkapeldoorn.nl 
www.vandervalkapeldoorn.nl

 

 

Conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio kan van der Valk hotel Apeldoorn-de Cantharel vanaf 20 mei alleen hotelgasten ontvangen op de locatie. Alleen op deze manier kunnen we de veiligheid van onze gasten en medewerkers waarborgen. U bent van harte welkom om te komen overnachten, samen met uw paard, maar zonder hotelovernachting zijn ons terrein en onze restaurants tot nader orde niet toegankelijk voor gasten van buitenaf. We hopen de komende periode meer zicht te krijgen op de komende maanden.

 

Met haar paardenstallen gaat Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel terug naar haar roots als volwaardig paardenhotel. Midden op de Veluwe heeft ze maar liefst 15.000 ha. bosgebied als haar achtertuin. U rijdt via een onverhard pad achter het hotel zo het bos in. Het hotel is omgeven door kilometerslange ruiterpaden. Kortom; de ideale plek voor een onvergetelijk tocht door de bossen, over heidevelden of de uitgestrekte zandverstuivingen, die nog steeds te vinden zijn op de Veluwe. Nabij de 12 eersteklas stallen met faciliteiten van ons paardenhotel is een sfeervolle blokhut waar u onder het genot van een drankje kunt uitrusten van de intensieve rit. En wat is er nu fijner om de dag af te sluiten met een goed diner en een verkwikkende nachtrust? Komt ook u samen met uw paarden bij ons logeren voor een onvergetelijk verblijf op de Veluwe? Wij verwelkomen u graag. 

 

  

 

 

 


Landgoed de Ploeg     

Greutelseweg 61
7345 CR Wenum Wiesel
tel.: 0645772812 
email: vraag@landgoeddeploeg.nl

 

Vlak naast het Kroondomein ligt Landgoed de Ploeg, waar u kunt overnachten met uw paard of pony. Kies voor een kamer in het landhuis, of verblijf in een tent of caravan op de gezellige camping!

 


 

 

Weide, Stal, Bed.    

Middenweg 18
8075 PM Elspeet
tel.: 06-16615629 
email: mj.timmerman@kpnmail.nl

 

Wij bieden kleinschalig weidegang en stalling aan. Voor ruiters / menners is er mogelijkheid te overnachten in een caravan op het erf. Sanitair aanwezig. Ruimte voor maximaal 6 paarden en 6 personen. Geen honden.


 

Stalling en Yurt overnachting Ex-Equo 
Oranjeweg 93
8166 JB Emst
tel.: 0643402495

 


 

Vakantiepark het Caitwickerzand   
Hennepstede 50
3888 NT Uddel
tel.: 0577-456295 


 

TREC Emst      
Hanendorperweg 62
8166 JH Emst

tel.: 06-37.27.44.87 


  

De Everketel   

Waskolkweg 24
8076 PT Vierhouten

tel.: 0613087991


Gastwei     
Oude Diedenweg 180
6704 AE Wageningen
tel.: 0317 418227


Paardenhotel Putten  

Poolserondweg 3
3881 RA Putten
tel.: 0624733576


 Nieuws

Alle nieuwsitems

De Groene ruiter-en menroute in het Drents Friese Wold is geheel vernieuwd
Lees meer >

Natuurmonumenten start deze week met onderhoud fietspaden Dwingelderveld. Ruiterpaden tijdelijk afgesloten
Lees meer >

Uitrol hippisch route-en knooppuntennetwerk Veluwe vordert gestaag
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa