TopoGPS Vermeeren NHRP MrGPS Hestabv Denken over paarden

België


 Vooreifel


 

Ulftaler Schenke       
Lindenallee 65
4790 Burg-Reuland (B)
tel.: +32 80 329 767
email: info@ulftaler-schenke.be
internet: www.ulftaler-schenke.be

 

Ulftaler Schenke staat aan de rand van Burg-Reuland bijna in de schaduw van de burcht. We liggen op of vlakbij vele routes voor ruiters en menners in een prachtige natuurlijke omgeving met ontspannende en uitdagende trajecten doorheen de voor-eifel. Met 14 kamers (waarvan 2 familiekamers), 2 boxen, zandpiste en ca. 2 ha. weiden is er ruimte genoeg om u en uw paard te laten genieten van eten en drinken en te laten bijkomen van de avonturen in de Hoge Venen. Veel, ook meerdaagse routes zijn beschikbaar in samenwerking met veel andere hotels waar ook paarden welkom zijn. We spreken Nl, Fr, D en Eng. Wanneer mogen we jullie ontvangen?

 

   

 


 Pajottenland


 

 

 

Taverne De Kroon    
Krepelstraat, 109
9400 Denderwindeke
tel.: 0475499616
email: taverne.dekroon@outlook.com
internet: www.tavernedekroon.be

 

Wij bevinden ons aan de rand van de velden, de ideale plaats om even bij te komen tijdens een wandeling. De groene omgeving biedt u verschillende wandelpaden, fietsroutes en ruiterpaden en men-routes. De routes die de parel zijn van het Pajottenland, vanwege de unieke ligging en het vertrekpunt. Onze gezellige taverne biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van een gevarieerde menukaart en uitgebreide bierkaart. Het is dan ook de uitgesproken plek waar je met vrienden kan afspreken voor een gezellige babbel tussen pot en pint. Taverne De Kroon is dan ook de ideale pleister • Jullie zijn steeds welkom • Eigen parking voor fietsers, moto’s en paarden • Gouden tip! Voor groepen reserveren • Open van woensdag tot zondag vanaf 12u. Steeds welkom


Noorder Kempen / Limburg


 

 

Taverne-Restaurant "De Klothoeve"    

Eerselseweg 1
2400 Mol-Postel
tel.: 0032 14 37 08 41 
email: info@deklothoeve.be 
internet: www.deklothoeve.be

 

Te midden van veel groen en bossen, afgewisseld door natuur- en landbouwgronden, ligt verscholen: het mooie rustige Postel. Een paar verharde wegen verbinden er Belgische en Nederlandse steden, terwijl er nog vele onverharde wegen toegankelijk zijn om te fietsen en te wandelen. Enige huizengroepen en recreatieparken getuigen ervan dat de tijd hier "niet" bleef stilstaan; maar de zuivere natuurlijke uitstraling van het gehele gebied geeft rust en vrede uit vervlogen tijden weer; waar het goed is… Toeristen die deze prachtige streek bezoeken, lessen graag hun dorst en stillen hun honger in taverne-restaurant De Klothoeve; gelegen aan "het" kruispunt in Postel, waar alle toegangswegen, alsook alle paarden-, fiets-en wandelroutes samenkomen. Van hieruit is het zalig te kiezen waarheen men wil rijden, fietsen of wandelen.


 
 
        
 
DE FRIETBOETIEK, zoveel meer dan een frituur!         
Soetebeek 23
3670 Wijshagen
tel.: +0032 (0)89/46 84 45 
info@frietboetiek.be 
www.frietboetiek.be 

Aanbindpalen aanwezig

 

2x Verkozen tot beste frituur van België. Hier kom je niet alleen voor frietjes en broodjes maar ook voor verse pasta's en heerlijke huisbereide gerechten en seizoensgebonden suggestie's. Dit allemaal in een prachtig interieur. Specialiteit: vers gemalen Black Angus burgers, boterzachte spare-ribs en heerlijk gebakken zalm. U kan er ook terecht voor een streekbiertje of een heerlijke kop verse koffie of thee. De Frietboetiek beschikt over een ruime parking en is alle dagen doorlopende open van 11u30 tot 21u30. Op woensdag & donderdag zijn we gesloten. 

Uiteraard bent u met paard welkom en zijn er aanbindpalen aanwezig. 


 

 

 

De Watermolen              
Monshofstraat 9
3950 Bocholt Belgie
tel.: 003289480000 
info@de-watermolen.com 
www.de-watermolen.com
**** Sporthotel, Forelvisserij, Restaurant. 
Rustpunt: Aanbindplaatsen aanwezig. Bindpalen die zichtbaar zijn vanuit het restaurant en terras.
Nieuw: DOORWAADPLAATS/hindernisparcours
Eigen parkeergelegenheid voor trailers van dag-recreanten.
12 Binnen stallen, 6 weide’s, afgesloten parking voor overnachtende gasten. 
Direct gelegen aan het ruiter en menroute netwerk van de provincie Limburg. 
BBQ, Grill, Minigolf, Zwembad, Sauna, Jacuzzi, Fitness, Tennis, Biljart, Kegelen, Volleybal, Basketbal, Badminton, Poolbiljart, fietsenverhuur, Meeting Area en nog zoveel meer! 
 
 
 
 
 


 
 
 

 

Heithoeve                 
Kooiveldstraat 8
3900 Overpelt
tel.: 0032471 920 704 
email: filip.simons71@gmail.com 
internet: www.heithoeve.be

 

Onze hoeve is gelegen in het grootste aaneengesloten natuurpark van Vlaanderen, Bosland, onmiddellijk aan het ruiter- en menroutenetwerk. Ideaal dus om van hieruit de prachtige groene omgeving te verkennen. We verhuren 2 gezellige vakantiewoningen voor 4 personen, een zelfgebouwde woonwagen en paardenstallen met weiden. Je kan bij ons dus logeren met je paard aan de deur. Er is tevens een verlichte rijbak en voldoende plaats om je paardenvrachtwagen en koetsen veilig te parkeren.


 

 

B&B Tuin Der Zinnen    
Bolk 4
2310 Rijkevorsel
tel.: 0488 37 48 30 
email: info@tuinderzinnen.be 
internet: www.tuinderzinnen.be

 

B&B Tuin der zinnen is gelegen in het landelijke dorpje Rijkevorsel , nabij de Nederlandse grens. We beschikken over 5 kamers voor in totaal 15 personen. Voor de paarden zijn er 10 ruime boxen en er is ook de mogelijkheid om de paarden op de wei te zetten. De ruiter-en men-route Taxandria ligt op 500 m van de b&b.

 


 B&B Sniekershof

Raamdijk 2
3640 Kinrooi
tel.: 32471846086


 Nieuws

Alle nieuwsitems

Vakantieplannen? Laat ze niet in het water vallen!
Lees meer >

Wel muziek, maar beter geen radio of TV tijdens de jaarwisseling.
Lees meer >

Fijne feestdagen en een geweldig 2020
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2020 Design by Medusa