Hestabv Denken over paarden SRR Prubo MrGPS Vermeeren Annenhoeve

Helpt u ons aan geschikte ruiter-en mentrajecten en door u gereden routes?

Unieke routeplanner.

De routeplanner van Ruiteren & Mennen is de enige in zijn soort die niet alleen met bordjes gemarkeerde routestructuren in beeld brengt, maar alle voor paarden geschikte trajecten. Enigzins vergelijkbaar met een autonavigatie zoals TomTom, waarbij we met de auto alle trajecten waar we mogen rijden kunnen gebruiken om een route samen te stellen.

 

We dagen u uit om ons te helpen dit netwerk voor paardrijdres uit te breiden.

 

Het routenetwerk op onze kaart worden samengesteld uit een diversiteit van  ruiter-en menpaden en geschikte trajecten. Het kunnen zowel echte knooppuntennetwerken, gemarkeerde themaroutes, maar ook ongemarkeerde trajecten zijn, die geschikt zijn voor paarden. We zijn immers niet afhankelijk van paaltjes en bordjes.

 

Uiteraard is het streven om zoveel mogelijk aantrekkelijke onverharde wegen en paden op te nemen. Verharde drukke wegen willen we liever mijden.

 

Waar moeten de aangeleverde trajecten aan voldoen; 

  • paarden moeten er welkom zijn
  • ze moeten veilig zijn voor mens en dier
  • ze moeten ons door een aantrekkelijke omgeving leiden
  
 
In principe moeten de routes voor zowel ruiters als menners geschikt zijn. Mocht in uitzonderlijke gevallen de menner worden uitgesloten dient u dit aan te geven.
Ook is het belangrijk te weten of er met een paardentrailer geparkeerd kan worden, zoadat we dat op de routeplanner kunnen aangeven.
Belangrijk is bovendien om te weten of de routes vrij toegankelijk zijn, dus zonder obstakels, penningen, pasjes, slagbomen, sleutels etc. Mocht dit toch het geval zijn geef dan de beperking aan.

 

Weet u nog trajecten welke nog niet zijn weergegeven op onze routeplanner? Laat het ons weten.

Het mogen trajecten zijn in Nederland, België en Duitsland.

 

De trajecten, wijzigingen en aanvullingen mogen worden aangeleverd op papier, digitaal (PDF), JPG, als GPX-bestand voor het rijden met GPS of simpelweg met een scan.

 

Gemakkelijk is een Printscreen van het gebied te maken in OMS (Open Street Maps), deze gebiedskaart als JPEG opslaan en vervolgens de trajecten in te tekenen. 

 

Indien u papieren kaarten levert, zenden wij ze, nadat we ze hebben opgenomen direct aan u retour. Vergeet uw adres niet te vermelden.

U kunt eventueel onze routeplanner gebruiken om het betreffende (bos-)gebied te selecteren en dan de kaart (stap 4) uitprinten om daarop met duidelijke pen of stift uw route te tekenen.

 

 

Als er vragen zijn ten aanzien van de inrichting van ruiter-en menpaden of routestucturen kunt u die in onze vraagbaak vinden, voor meer info kunt u ons altijd mailen.

 

Mailadres; 

info@ruiterenenmennen.nl

 

Postadres:

Ontginningsweg 3 

5985ND Grashoek



Nieuws

Alle nieuwsitems

Drents Friese Wold nieuwe stijl.
Lees meer >

3 Maart organiseert de gemeente Oudsbergen een gratis Duinentocht voor ruiters en menners
Lees meer >

Uitkomst van enquête over grote grazers en begrazingsgebieden
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter




Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2019 Design by Medusa