TopoGPS Multiclips Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Hestabv Vermeeren Prubo NVVR

Zo helpt u de routeplanner aan geschikte ruiter-en mentrajecten en/of correcties

Unieke routeplanner.

De routeplanner van Ruiteren & Mennen is de enige in zijn soort die niet alleen met bordjes gemarkeerde routestructuren in beeld brengt, maar alle voor paarden geschikte trajecten. Enigzins vergelijkbaar met een autonavigatie zoals TomTom, waarbij we met de auto alle trajecten waar we mogen rijden kunnen gebruiken om een route samen te stellen.

 

We dagen u uit om ons te helpen dit netwerk voor ruiters en menners uit te breiden.

 

Het routenetwerk op onze kaart worden samengesteld uit een diversiteit van  ruiter-en menpaden en geschikte trajecten. Het kunnen zowel echte knooppuntennetwerken, gemarkeerde themaroutes, maar ook ongemarkeerde trajecten (struinpaden) zijn, die geschikt zijn voor paarden. We zijn immers niet afhankelijk van paaltjes en bordjes.

 

Uiteraard is het streven om zoveel mogelijk aantrekkelijke onverharde wegen en paden op te nemen. Verharde drukke wegen willen we liever mijden.

 

Waar moeten de aangeleverde trajecten aan voldoen; 

 

Trajecten moeten ons leiden door een aantrekkelijke omgeving, die veilig is voor mens en dier en waar paarden welkom zijn.

 

  

In principe moeten de routes voor zowel ruiters als menners geschikt zijn. Mocht in uitzonderlijke gevallen de menner worden uitgesloten dient u dit aan te geven.
Ook is het belangrijk te weten of er met een paardentrailer geparkeerd kan worden, zoadat we dat op de routeplanner kunnen aangeven.
Belangrijk is bovendien om te weten of de routes vrij toegankelijk zijn, dus zonder obstakels, penningen, pasjes, slagbomen, sleutels etc. Mocht dit toch het geval zijn geef dan de beperking aan.

 

Weet u nog trajecten welke nog niet zijn weergegeven op onze routeplanner, of heeft u aanpassingen 

Laat het ons weten.

Het mogen trajecten zijn in Nederland, België en Duitsland.

 

De trajecten, wijzigingen en aanvullingen mogen worden aangeleverd op papier, digitaal (PDF), JPG, als GPX-bestand of simpelweg met een scan.

 

Gemakkelijk is om een Printscreen van het betreffende gebied te maken in OMS (Open Street Maps) of van de kaart van onze routeplanner. Sla deze gebiedskaart op als JPEG en teken vervolgens de trajecten in of vermeld wat er gewijzigd dient te worden.  

 

Indien u papieren kaarten levert, zenden wij ze, nadat we ze hebben opgenomen direct aan u retour. Vergeet uw adres niet te vermelden.

U kunt eventueel onze routeplanner gebruiken om het betreffende (bos-)gebied te selecteren en dan de kaart (stap 4) uitprinten om daarop met duidelijke pen of stift uw route te tekenen.

  

Als er vragen zijn ten aanzien van de inrichting van ruiter-en menpaden of routestructuren kunt u die in onze vraagbaak vinden, voor meer info kunt u ons altijd mailen.

 

Mailadres; 

info@ruiterenenmennen.nl

 

Postadres:

Ontginningsweg 3 

5985ND GrashoekNieuws

Alle nieuwsitems

Participatiebijeenkomst Maashorst 14 maart
Lees meer >

Bezorgde ruiters en menners tegen besluit gemeente Almere en Staatsbosbeheer
Lees meer >

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld afgesloten
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa