Paardenevenementen.nl NVVR Nieuws R&M TopoGPS Vermeeren Prubo Multiclips Hestabv

Equirencontre (paarden ontmoeting) in de Ardennen door Mart van de Leur

Het verslag van Mart van de Leur rondom de Equirencontre 2015.

In nieuwsbrief 20 van Mensport trok een naam mijn aandacht, Eqiurencontre. Even kijken op internet. Wat betekent het eigenlijke letterlijk? “Paarden ontmoeting” en het vindt plaats in Sugny in de Belgische Ardennen tegen de Franse grens. Wel een eindje van huis maar een pracht omgeving denk je dan en die Belgen, daar is niets mis mee ook al is het dan in het frans talig gedeelte. Dit zijn zo een paar van die dingen die dan door je gedachten gaan.

De informatie van de site leert me dat het een evenement is van drie dagen. Er worden enkele ritten uitgezet, in de avond gezellig samen komen onder het genot van een drankje, eten, kampvuur, feestje en zo voort. Een prima gelegenheid om zonder al te veel georganiseer eens in een andere omgeving mooie ritten te maken en wat mensen te ontmoeten die net als jij het maken van lange ritten leuk vinden. Dus, ingeschreven.

Het is een pracht evenement geworden. Goed georganiseerd, prima voorzieningen, grote tent voor het eten en drinken, briefing, feestavond et cetera. De deelnemers worden bij aankomst goed ontvangen en welkom geheten en krijgen zo’n 100 m2 ter beschikking voor hun auto, slaapplek en paddock. De taal was geen enkel probleem. Voldoende mensen die bereid zijn zo nodig te vertalen.

Op zaterdag twee mooie ritten in een pracht omgeving, geweldige natuur met een lunch op een open plek in het bos waar ruiters en menners elkaar weer ontmoeten. De sfeer was zo goed dat de regen die de gehele dag viel, deze niet kon verpesten.

Die ontspannen sfeer, door het verblijf op die grote weide met ieder zijn eigen veldje, het samen dingen doen, elkaar ontmoeten, praten over je hobby, gemoedelijkheid, goed eten en drinken niet te vergeten en het gevoel dat je krijgt dat iedereen welkom is, is wel het kenmerk van de Eqiurencontre. Op naar 2016, in Herbiamont.

Voor foto’s en info over 2016 zie: http://www.arte-luxembourg.be/

Mart van de Leur

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Participatiebijeenkomst Maashorst 14 maart
Lees meer >

Bezorgde ruiters en menners tegen besluit gemeente Almere en Staatsbosbeheer
Lees meer >

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld afgesloten
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa