Hestabv Vermeeren Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Prubo TopoGPS NVVR Multiclips

De organisatie.

 

Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland

 

Organisatie;

Ruiteren & Mennen (R&M) is een stichting zonder winstoogmerk en bestaat uit louter vrijwilligers. De stichting heeft als taak het behartigen van de belangen van de natuurruiter- en menner en aan hen gerelateerde ondernemers.

 

Het bestuur;

Het bestuur van Ruiteren & Mennen wordt gevormd door leden die allemaal hun sporen hebben verdiend in de hippische wereld. Ze kennen de ruiter-en menwereld van binnen en buiten en hebben zowel ervaring in het recreatief rijden als op wedstrijdniveau. Bovendien hebben alle leden een bestuurlijke achtergrond met de nodige ervaring.

 

Paardrijden met GPS;

R&M biedt middels haar unieke routeplanner een gratis, grensoverschrijdende routestructuur, voor het digitaal plannen en rijden van geschikte routes door middel van kaart of GPS-navigatie. Op de routeplanner is een mix van basic gemarkeerde paden, knooppuntnetwerken en vrije struinpaden opgenomen. Markering is in het rijden met GPS immers geen noodzaak.

Ook is er een uitgebreide collectie themaroutes opgenomen met verschillende afstanden en veelal een mogelijkheid voor een kort of langdurig verblijf bij onze adverteerders.

 

Routebureau;

Het R&M-routebureau levert adviezen en ondersteuning aan organisaties en overheden die faciliteiten voor paardrijders willen aanleggen of verbeteren.

Als routebureau zet Ruiteren & Mennen zich in voor het inrichten van kwalitatief hoogstaande routestructuren op basis van knooppunten.

Uitgangspunt voor de aanleg is het aangenaam kunnen paardrijden in verschillende natuurgebieden en deze gebieden met elkaar te verbinden tot een veilig, aantrekkelijk netwerk waar paarden welkom zijn.

De routestructuren zijn tweezijdig te rijden en geschikt voor zowel ruiters en menners alsmede gehandicaptenvervoer. Op aanvraag levert het routebureau bovendien het management, de noodzakelijke digitale bestekken en het routemeubilair. Dus als totaalproject van tekentafel tot opening.

De daadwerkelijke aanleg wordt uitgevoerd door lokale vrijwilligers die veelal worden aangestuurd door R&M. De door R&M in te richten routestructuren voldoen aan het door de NHRP uit te geven Kwaliteitskeurmerk Hippisch Routestructuren.

 

Vertegenwoordigers in het land;

R&M wordt vertegenwoordigd door een aantal streekmanagers verdeeld over het land. Allemaal mensen met een hippische achtergrond en kennis van zaken. Ze werken als verlengstuk van het bestuur als belangenbehartigers van ruiters en menners en zijn contactpersoon bij overheden en organisaties.

Veldbrigadiers zijn namens R&M actief om het netwerk van routes en trajecten welke op de website en routeplanner staan uit te breiden en te controleren op geschiktheid.

 

Servicedesk;

De servicedesk houdt zich bezig met algemene zaken, contacten met adverteerders, inbrengen van digitale routestructuren en het ondersteunen van de streekmanagers en veldbrigadiers.

 

Website;

R&M heeft buiten de routeplanner op haar website en bron van informatieve onderwerpen en een uitgebreide vraagbaak/kennisbank welke gratis beschikbaar is voor alles wat met recreatief paardrijden van doen heeft.

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa