NVVR MrGPS Funda Hestabv Annenhoeve SRR

Langs de prehistorische grafvelden Busjop in natuurgebied het Leudal. Heythuysen 15 km.

 

Gelegen in de gemeente Leudal is Natuurgebied het Leudal het 'visitekaartje' van deze regio.

 

Veelvuldig bezongen en beschreven, steeds weer terugkerend in brochures, toespraken en verhalen. Niet voor niets voelen de bewoners zich één met “hun” natuur. En terecht, want waar vind je binnen onze landsgrenzen nog een cultuurlandschap dat zoveel te bieden heeft op het gebied van folklore, archeologie, cultuur, natuur en niet als laatste gastronomie. Tel daarbij op dat het ook nog eens uiterst plezierig recreëren is in deze 900 ha. natuur.

 

 

Dat dit mooie gebied al in de prehistorie een geliefd woonoord was, blijkt wel uit de vele grafheuvels uit de Brons en IJzertijd. Langs de Tungelroyse Beek zijn archeologische vondseten gedaan die wijzen op een nederzetting vlak bij de grafvelden Busjop. Iedere overledenen werden in, na crematie in een urn bijgezet in een afzonderlijk grafheuveltje. Zo ontstonden een op den duur uitgestrekte urnenvelden (grafheuvels). Deze préhistorische dodenakkers, zijn van grote cultuurhistorische waarde. 

De grafvelden Busjop liggen vlakbij het gelijknamige paardvriendelijke uitspanning en het vennetje Busjop in het natuurgebied het Leudal.  

 

  

  

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1486979729|abbf01b1b41bd641572b0954683d2af0093dde0d  

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX bestand via onderstaande link;

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1486979729|abbf01b1b41bd641572b0954683d2af0093dde0d  

 

Bijzonderheden: 

 

   De route is geschikt voor ruiters en menners.

 

 

  

Parkeerplaats is privéterrein van Restaurant De Busjop. Capaciteit voor +/- 60 trailers. Wordt op verzoek opengesteld. Neem nader contact op via 

http://debusjop.nl/

of bel 0475 – 491139 


 

Points of Interest voor hippische toeristen: 

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link:

 

   

Restaurant De Busjop     

Busschopseweg 9
6093 AA Heythuysen
tel.: 0475 491139 
info@debusjop.nl 
www.debusjop.nl

Restaurant de Busjop is gelegen op een sfeervolle locatie aan de bosrand van natuurgebied “Leudal” in Heythuysen. In dit natuurgebied en aangrenzende natuurgebieden zijn diverse ruiternetwerken aangelegd. Deze zijn ook toegankelijk voor aanspanningen. Bij ons kunt u een “paard-vriendelijke” pauze houden. We hebben aanbindpalen voor de paarden vast te zetten, er is altijd vers water en de mogelijkheid om hooi te pakken. Ook is er de mogelijkheid om uw paard uit te spannen en trailers te plaatsen. Onze ruime parkeerplaats (omheinde wei met verharde toevoer) met plek voor ruim 60 paardentrailers ligt op slechts 5 min. loopafstand* van ons restaurant. Wij bieden u en uw paard: • Vers water en hooi • Schaduwrijke plaats tegen de felle zon • Stevige aanbindplaats • Picknicktafels voor eventuele toezichthouders van paarden en spullen • Ruime parkeerplaats voor paardentrailers en vrachtwagens • *Rustige uitrij-route.


 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Jaarlijkse actie: Laat uw paard gratis testen op PPID (Cushing)
Lees meer >

Freee Unicorns: Een trektocht door Bianca Schipper voor een heel mooi doel!
Lees meer >

Oproep van Veluwse boeren: Voorkom onnodig afschot van wilde zwijnen, sluit de hekken achter je!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2018 Design by Medusa