Prubo Annenhoeve SRR Hestabv MrGPS Denken over paarden Vermeeren

Grenspark Kempen-Broek langs hindernis-en doorwaadplaatsen. Bocholt 31km

 

 

De naam Kempen-broek is een verwijzing naar de term 'broek'. Een laaggelegen gebied dat nat blijft door opwellend grondwater oftewel 'n kwel. Ook kan het een laaggelegen stuk grond zijn dat langs een rivier of beek is gelegen waardoor het regelmatig overstroomt en 's winters vaak langere tijd onder water staat.

Veel broeklanden zijn onbruikbaar voor agrarische doeleinden omdat ze te nat zijn, maar hebben juist een grote natuurwaarde.

 

Bovenin het uiterste noorden van Belgische provincie Limburg ligt in het groen verscholen het plaatjes Bocholt. Het ligt in het 25.000 ha grote Grenspark Kempen~Broek met een ware mozaïek aan landschappen. Moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden zorgen voor een diversiteit aan flora en fauna. Gezien de naamgeving is water in het grenspark het centrale thema. Op talloze manieren kan je het Kempen~Broek verkennen. Je kunt hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, (kano-)varen en natuurlijk  ruiteren en mennen. Het is  'n streek die zeer aantrekkelijk is voor hippische-toeristen. De provincie Limburg heeft dat goed begrepen en gezorgd voor een 'warm welkom'  waarbij het paardrijders, maar ook wandelaars en fietsers aan niets ontbreekt. 

 

De Bocholtenaren worden ook wel “de torenkruiers“ genoemd.
Deze naam hebben ze te danken aan de verplaatsing van de toren van de St.-Laurentius kerk in 1910.
Omdat de kerk te klein werd voor het groeiend aantal inwoners verplaatste men de toren 9,4m.
Bocholt haalde met deze unieke prestatie de wereldpers.
Wil je meer te weten komen over dit huzarenstukje, over de rol van de toenmalige burgemeester en de pastoor anex brouwer, breng dan ook een bezoekje aan het torenverplaatsingsmuseum.  

 

Belgen en zeker de Limburgers staan bekend als ware levensgenieters. Zodoende bent u ervan verzekerd dat ook de inwendige mens goed verzorgd zal worden. Langs de route kom je zelfs langs de "Beste Frituur' van België.
Noord-Limburg en zeker de streek rond Bocholt, Bree en Neerpelt staan vandaag de dag in voor 90% van de Belgische aspergeproductie. Dit witte goud kunnen zowel in diverse soepen als in warme of koude gerechten worden gebruikten.

Een mooie gelegenheid om, in het voorjaar, deze leuke rit te combineren met 'n bezoek aan één van de vele uitstekende eetgelegenheden.

 

 

Deze route leidt u over overwegend zandpaden en langs diverse hindernissen, doorwaadplaatsen en slalomparcours. 

 

 

 

 

 

ROUTE BEKIJKEN, DOWNLOADEN VOOR GPS, OF PRINTEN

 

Bovenstaande route kunt u bekijken op de interactieve kaart en/of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link: 

https://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1538047338|0c41579479b0ebe4d0d608228e0778abe3e9029f 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

https://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1538047338|0c41579479b0ebe4d0d608228e0778abe3e9029f

 

 

 

 

 

BIJZONDERHEDEN:

 

   

De gehele route is geschikt voor ruiters en menners.

 

De route is bewegwijzer in het veld met knooppuntnummers. Zowel te rijden met gps als via genummerde knooppuntnummers (zie voor de routenummers bovenstaande link naar de routekaart).

 

 

Langs de route zijn hindernissen / vaardigheidsproeven voor ruiters en menners 

 

 

Langs de route bevinden zich doorwaadplaatsen.

 

   

Opstapplaats De Watermolen

Monshofstraat 9
3950 Bocholt Belgie 

 

Horeca langs de route (zie hieronder)

 


 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN:

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde routelink. 

 
        
 
DE FRIETBOETIEK, zoveel meer dan een frituur!         
Soetebeek 23
3670 Wijshagen
tel.: +0032 (0)89/46 84 45 
info@frietboetiek.be 
www.frietboetiek.be 

Aanbindpalen aanwezig

 

2x Verkozen tot beste frituur van België. Hier kom je niet alleen voor frietjes en broodjes maar ook voor verse pasta's en heerlijke huisbereide gerechten en seizoensgebonden suggestie's. Dit allemaal in een prachtig interieur. Specialiteit: vers gemalen Black Angus burgers, boterzachte spare-ribs en heerlijk gebakken zalm. U kan er ook terecht voor een streekbiertje of een heerlijke kop verse koffie of thee. De Frietboetiek beschikt over een ruime parking en is alle dagen doorlopende open van 11u30 tot 21u30. Op woensdag & donderdag zijn we gesloten.

 

Uiteraard bent u met paard welkom en zijn er aanbindpalen aanwezig. 


 

 

De Watermolen              
Monshofstraat 9
3950 Bocholt Belgie
tel.: 003289480000 
info@de-watermolen.com 
www.de-watermolen.com
Rustpunt: Aanbindplaatsen aanwezig.
Nieuw: DOORWAADPLAATS/hindernisparcours **** Sporthotel, Forelvisserij, Restaurant, Eigen parkeergelegenheid voor trailers van dag-recreanten.12 binnen stallen, 6 weide’s, afgesloten parking voor overnachtende gasten, Direct gelegen aan het ruiter en menroute netwerk van de provincie Limburg. Bindpalen die zichtbaar zijn vanuit het restaurant en terras. BBQ, Grill, Minigolf, Zwembad, Sauna, Jacuzzi, Fitness, Tennis, Biljart, Kegelen, Volleybal, Basketbal, Badminton, Poolbiljart, fietsenverhuur, Meeting Area en nog zoveel meer! 
_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 

________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

 

Heithoeve                         
Kooiveldstraat 8
3900 Overpelt
tel.: 0032471 920 704 
email: filip.simons71@gmail.com 
internet: www.heithoeve.be

 

Onze hoeve is gelegen in het grootste aaneengesloten natuurpark van Vlaanderen, Bosland, onmiddellijk aan het ruiter- en menroutenetwerk. Ideaal dus om van hieruit de prachtige groene omgeving te verkennen. We verhuren 2 gezellige vakantiewoningen voor 4 personen, een zelfgebouwde woonwagen en paardenstallen met weiden. Je kan bij ons dus logeren met je paard aan de deur. Er is tevens een verlichte rijbak en voldoende plaats om je paardenvrachtwagen en koetsen veilig te parkeren.


 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Nieuwsbrief augustus 2019
Lees meer >

Duidelijkheid over handsfree ruiteren en mennen
Lees meer >

Paarden-4-Daagse Zorgvlied in September
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2019 Design by Medusa