TopoGPS Vermeeren Multiclips NVVR Nieuws R&M Hestabv Prubo Paardenevenementen.nl

Speuren naar Elfjes, kabouters, witte wieven en kobolten en Blauwe Garrit. Veluwe 33km.

 

 

 

 

Ze bestaan echt, dat weet toch iedereen! De kobolten, elven, gnomen, kabouters en Blauwe Garrit.

 

Mevrouw Ansje Gerding Le Comte uit Elspeet komt ze zelfs geregeld tegen, Rien Poortvliet maakte hen met weergaloze illustraties onsterfelijk in zijn vele boeken.  

Wanneer je goed oplet kun je overal sporen aantreffen die wijzen op hun bestaan. De Veluwe ligt namelijk midden op een Elvenroute, zoals mevrouw Ansje vele jaren gelden al ontdekt heeft.  

 

Soms zijn ze liefelijk, soms boosaardig, maar veel vaker gewoon ondeugend. Onze paarden met hun gevoelige zintuigen bespeuren de aanwezigheid van die ondeugende grappenmakers meestal een stuk eerder dan wij mensen. Het is niet voor niets dat je paard soms zenuwachtig briest, snuift, rillerig doet of met 4 benen in de lucht springt. Wees er dan op bedacht dat ook jij in de gaten wordt gehouden. 

 

 

 

 

 

 


 

ROUTE BEKIJKEN, DOWNLOADEN VOOR GPS, OF PRINTEN

 

Bovenstaande route kunt u bekijken op de interactieve kaart en/of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:  http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1493962709|9bdfc41e5fc8f51066f266abc87a08119eec8692

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link:  http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1493962709|9bdfc41e5fc8f51066f266abc87a08119eec8692 

  

BIJZONDERHEDEN:

 

    Route is geschikt voor ruiters en menners.

 

 

  PARKEERPLAATSEN/OPSTAPPLAATSEN GESCHIKT VOOR TRAILERS:

 

Fazantlaan 14 (parkeren langs de weg)

38852 AM Ermelo

 

 

Parkeerplaats Garderenseweg 

Arnhemse karweg

Putten

Coördinaat: 52.2436211690509, 5.64701557159424

 

 

  Een extra waarschuwing: In het gebied komen veel vreemde wezens voor, wees daar steeds op alert. 

Aangeraden wordt te rijden met gps-navgatie of met kaart en compas. Laat u niet leiden door dwaallichten.

 

Wanneer jij en je paard moe worden tijdens de rit, heb je veel kans dat Blauwe Gerrit stiekem heeft meegereden. Hij springt namelijk op afgelegen plekken zomaar op je schouders en maakt zichzelf steeds zwaarder en zwaarder tot jij en/of je paard moe of zelfs uitgeput raken.

Als je goed oplet kunt je hem echter wel herkennen, want met gloeiende ogen danst hij als een blauw licht door de struiken op de heide. Let dus goed op zodat hij je niet kan verschalken!

 

 

 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN:

 

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde routelink.

 

 

Landgoed Den Haspel B.V.   
Leuvenumseweg 72
3847LD Harderwijk
tel.: 0341707076 
denhaspel@gmail.com 
www.den-haspel.nl/dekoepel
 

Op landgoed Den Haspel staat het vakantiehuis 'De Koepel' geheel vrijstaand in het bos op de Veluwe tussen Harderwijk en Ermelo. Door de grote ramen en een hoog plafond is er gestreefd naar een optimaal buitengevoel in huis. De Koepel is omgeven door een groot grasveld, is omringd door eigen bos en beschikt over 4 slaapkamers voor maximaal 8 personen. De Koepel biedt de mogelijkheid om samen met uw paard midden in het bos vakantie op de Veluwe te vieren. Er zijn maximaal 6 stallen beschikbaar en circa 1,5 hectare weiland voor de paarden. De stallen zijn ruim opgezet en er is een zadelkast aanwezig. De uitrijmogelijkheden zijn ideaal, omdat het terrein direct gelegen is aan het ruiter- en menpad in het bos. Tevens zijn er uitgebreide wandel- en fietspaden door de bossen en over de heide.  

 


Paardenhotel Putten

Poolserondweg 3
3881 RA Putten
tel.: 0624733576


 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa