Hestabv NVVR Prubo Nieuws R&M Paardenevenementen.nl TopoGPS Vermeeren Multiclips

Ruiteren & Mennen door het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug 17,7 km.

 

Het Leersumse Veld ligt in een natuurlijke laagte. Ten tijde van de ijstijd is dit gebied uitgesleten door smeltwater van de gletcher die ook de bekende Utrechtse Heuvelrug heeft gevormd. Door eeuwenlange overbeweiding, uitputting van de grond en ontbossing werd het Leersumse Veld uiteindelijk een gebied van stuifzand en heide en vormden zich in de lager gelegen delen veen. De Leersumse Plassen werden gevormd doordat gedurende de 18e eeuw het veen werd afgegraven om als brandstof te dienen. Stuifzanden vormden zich door overbeweiding en afplagging van heide, waardoor deze zich niet tijdig meer kon herstellen en de wind vat kreeg op het zand. Om dit te voorkomen heeft men in de 19de eeuw opnieuw bossen aangeplant. Bij Leersum zijn nog enkele stuifzandgebieden te vinden. Zoals de Ginkelse Duinen, zuidoostelijk van het Leersumse Veld. Grote delen van het gebied zijn in handen geweest van rijke particulieren. Uit deze tijden stammen de lange lanen met eeuwenoude statige eiken en lindebomen en rhodonderndronstruiken.

 

 

R&M versie 07-03-2021

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

Digitale kaart Ruiteren & Mennen door het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug 17,7 km

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

GPX bestand Ruiteren & Mennen door het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug 17,7 km

 

Bijzonderheden: 

 

Deze route is geupdate op 07-03-2021

 

   

Deze route is  geschikt voor ruiters en menners. 

 

't Leersumse Veld
Heulweg 10
3956KR Leersum

 

* De route is gemarkeerd met knooppuntborden. U volgt de knooppunten 78-79-80-82-70-71-72-73-74-75-90-91-93-94-95-90-75-76-88-89-84-83-79-78. Ook te rijden in omgekeerde volgorde.

 

* De route gaat bovenlangs het Leersumse Veld, over de Utrechtse Baan, steekt de Scherpenzeelse weg over en de steile heuvel op voorbij knooppunt 90   door het Amerongse Bos, via de zuidkant van de Heuvelrug weer terug naar boven, langs heide en door het wildgebied van het Leersumse Veld.


 

Points of Interest voor hippische toeristen:

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link.

 

 

 

  

'

Het Leersumse Veld                  

Heulweg 10
3956KR Leersum
tel.: 0343481264
email: leersumseveld@hotmail.com
internet: www.leersumseveld.nl

 

Met je paard op Vakantie! Samen overnachten op het Leersumse Veld. Onze appartementen liggen aan de rand van het Prachtige park Utrechtse Heuvelrug. Heerlijk genieten van de schitterende ruiterroutes in de mooie natuur van het Nationaal Park. Na een dag heerlijk paardrijden of mennen lekker nagenieten op ons terras met een heerlijk drankje en hapje. U kijkt uit op de paardenweide en stallen waar ook uw paard staat te genieten. Wij beschikken over 4 appartementen geschikt voor 2 personen. Of een groepsaccommodatie vanaf 6 personen tot 12 personen, ook is het mogelijk om bij ons paarden te huren. Voor overige informatie zie onze website: www.leersumseveld.nl 


 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa