Hestabv Van Egdom Achterhoek TopoGPS Bas4Cars Nieuws R&M

Ruiteren en mennen door de Rivierduinen van de Maas. 27 km

 

De Maasduinen is een voor Nederland uniek natuurgebied. Deze lange gordel van rivierduinen is in de ijstijd ontstaan en gevormd door Rijn en Maas en invloed van de wind. 

De Maasduinen is tevens de naam van een van de 22 nationale Parken die Nederland rijk is. Ht natuurgebied met rivierduinen bevinden zich in het Limburgse deel van het Nationaal Park.
Kenmerkend voor dit specifieke landschap zijn de paralbool-en streepduinen in combinatie met water. Dit vormt een ultieme omgeving voor flora-en fauna, welke dan ook zeer gevarieerd en soms uitzonderlijk is.
Cultuurhistorisch is het ook een interessant gebied, want natuurlijk hebben de rivieren doorheen heel de menselijke geschiedenis hier nadrukkelijk hun stempel gedrukt.  
Het is een prachtig gebied om te paard, wandelend of fietsend te verkennen. Een waar paradijs voor natuur-en levensgenieters. 

 

ROUTE BEKIJKEN, DOWNLOADEN VOOR GPS, OF PRINTEN

 

Deze Themaroute kunt u bekijken op de interactieve kaart en/of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1513170972|d8150e8089f385b87e7a943ce0f32ab2f4fb0c20

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1513170972|d8150e8089f385b87e7a943ce0f32ab2f4fb0c20

 

BIJZONDERHEDEN:

 

  

De route is geschikt voor ruiters en menners.

 

 

 

Parkeerplaats Kapelstraat, Afferden

Parkeerplaats Eendenmeer, Ceresweg, Nieuw-Bergen  

 


 

 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN: 

 

 

 

  

Kampeerboerderij "De Beukenhof"    
Halve Maan 2
5855 ED Well (L)
tel.: 0478-501748 
email: info@kampeerboerderijdebeukenhof.nl 
internet: www.kampeerboerderijdebeukenhof.nl

 

Kamperen met paard of pony in de Maasduinen in Noord Limburg. Een perfecte uitvalsbasis voor een ruitervakantie. Onze camping is schitterend gelegen aan een prachtig natuurgebied waardoor het rust en ruimte biedt. De camping biedt plaats aan caravans, tenten en campers. Voor groepen hebben wij meerdere mogelijkheden. Kamperen op een apart gelegen veld of in de groepsaccommodatie. Vanuit de “De Beukenhof” kan direct gestart worden via onverharde paden aan één van de vele prachtige ruiterroutes door Nationaal Park De Maasduinen. Daardoor is onze Kampeerboerderij uitermate geschikt voor iedereen die eigen paard of pony mee willen nemen. Van Menvereniging, een gezin met paard(en) tot een ponykamp. Wij hebben voldoende weidegang, opzadelplaats, buitenbak en er zijn 15 paardenboxen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen te stallen terwijl u elders in de regio verblijft. Bel voor meer informatie of bezoek onze website.

 


 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

PaardenPunt Vlaanderen vraagt dringend structurele oplossingen om het door wolven veroorzaakt mensen- en dierenleed te stoppen.
Lees meer >

Petitie tot behoud agrarisch weidelandschap en paardvriendelijke stal Aerdenhout-Vogelenzang
Lees meer >

Vanavond en vannacht werkzaamheden aan de R&M-website en routeplanner
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa