Boertjes Zoobi De Groote Heide G LTO MrGPS TopoGPS Bedaf Hestabv Prubo Vermeeren

Grenzeloze Kempen route. Omgeving Bergeijk 35 km.

 

 

 

Met recht een grenzeloze dagtocht van 35 km door zowel het Belgische Kempenland, als de Brabantse Kempen.

Ongeveer de helft van de route gaat namelijk over grondgebied van de Noord-Brabantse gemeente Bergeijk. De andere helft leidt u via het voortreffelijke ruiter-en mennetwerk door Antwerpse Kempen en Belgisch Limburg. 

 

In het verleden stonden de Kempen bekend om de vele smokkelroutes, nu vooral om hun bossen, heide en vennen, afgewisseld met beken en cultuurland. Onderweg zijn er picknickplaatsen met aanbindpalen voor paarden. Maar ook zijn er mogelijkheden om onder het genot van een natje en droogje te rusten bij een van de paardvriendelijke cafees of restaurants. 

  

 

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1488294178|bd85b667d38a7206cdf00723e0887a4a8b416307 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1488294178|bd85b667d38a7206cdf00723e0887a4a8b416307  

 

Bijzonderheden:  

 

   De route is geschikt voor zowel ruiters als menners.  

 

 

Landschapsakker De Oude Belg

Kleine Witrijt 3b
5571xe Bergeijk 

 

Natuurpoort Herberg De Negende Zaeligheyt 

Witrijtseweg 15
5571XJ Bergeijk

 

  

* Let op: Het knooppuntnetwerk gemeente Bergeijk is nog in ontwikkeling. In het veld nog niet bewegwijzerd met knooppuntbordjes.

* U passeert enkel keren de landsgrens met België. Officieel dient u legitimatie en paardenpaspoorten bij u te dragen.

* In België bestaat, net als in Nederland, géén wettelijke verplichting tot het in bezit hebben van een ruiter-en/of menbewijs.


 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN: 

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link. 

 

Weijergaerde                              
Boscheind 79
5575AA Luyksgestel
tel.: 0497-542491 
email: info@weijergaerde.nl 
internet: www.weijergaerde.nl 

 

Thuis in de natuur. Een fijne vakantie voor u en uw paard. Bij Weijergaerde kunt u uw paard meenemen op vakantie. U slaapt in een van onze comfortalbe vakantiehuizen, terwijl uw paard gestald staat in een van de ruime boxen. Overdag kunnen de paarden in de wei voor het vakantiehuis gezet worden. Vanaf het terrein kunt u gebruik maken van onze routes variërend van 5 tot 20 km, of een ervaren ruiter kan in alle vrijheid zijn eigen pad kiezen. Onze routes gaan langs de mooiste plekjes in de omgeving, heerlijk galopperen over brede zandpaden, stappen langs vennen, bossen en heide. Of met uw span genieten op een mooie picknick plek. Voor meer informatie bezoek onze site of neem gerust contact met ons op.


 

 

 

De Negende Zaeligheyt                 
Witrijtseweg 15
5571XJ Bergeijk
tel.: +31(0)497-514698 
email: info@sbp.nl 
internet: http://negendezaeligheyt.nl/

 

Vakantiepark en Natuurpoort De Negende Zaeligheyt. Het adres om heerlijk te eten, drinken en overnachten in het groen. Voor uw paarden is een aanbindplaats aanwezig. Er is een ruime parkeergelegenheid. Ervaar de rust midden in een stiltegebied in Bergeijk. Wakker worden bij het gefluit van vogels, ‘s avonds lekker bij het kampvuur zitten met alleen het geknisper van brandend hout. Gelegen midden in de bossen, is dit hét plekje om te genieten van de natuur en de rust. De Negende Zaeligheyt ligt midden in de natuur van boswachterij de Kempen. Een prachtige omgeving van bossen en heidevlaktes. Op ons vakantiepark kun je ook aan allerlei in-en outdooractiviteiten meedoen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 


 

                                                    

MOUNTAIN OAK

Bed and breakfast en Camping

Burg. Aartslaan 43

5571 TR Bergeijk
tel.: 0497-574181 of 0653833787 
info@mountain-oak.nl

B & B alleen voor gasten met paarden! Tevens is het ook mogelijk om op onze camping te overnachten met Uw eigen tent/caravan ! Ruime paarden stallen en weiland, aan paardrijd routes met uitgestrekte en brede zandpaden 

 


 

 

 

Taverne-Restaurant "De Klothoeve"     
Eerselseweg 1
2400 Mol-Postel
tel.: 0032 14 37 08 41 

email: info@deklothoeve.be
internetwww.deklothoeve.be 

 

Te midden van veel groen en bossen, afgewisseld door natuur- en landbouwgronden, ligt verscholen: het mooie rustige Postel. Een paar verharde wegen verbinden er Belgische en Nederlandse steden, terwijl er nog vele onverharde wegen toegankelijk zijn om te fietsen en te wandelen. Enige huizengroepen en recreatieparken getuigen ervan dat de tijd hier "niet" bleef stilstaan; maar de zuivere natuurlijke uitstraling van het gehele gebied geeft rust en vrede uit vervlogen tijden weer; waar het goed is… Toeristen die deze prachtige streek bezoeken, lessen graag hun dorst en stillen hun honger in taverne-restaurant De Klothoeve; gelegen aan "het" kruispunt in Postel, waar alle toegangswegen, alsook alle paarden-, fiets-en wandelroutes samenkomen. Van hieruit is het zalig te kiezen waarheen men wil rijden, fietsen of wandelen.


 

 

Landschapsakker De Oude Belg            

Kleine Witrijt 3b
5571xe Bergeijk
tel.: 0497745050 

email: info@deoudebelg.nl
internet: www.deoudebelg.nl

Landschapsakker De Oude Belg is een ruim twee hectare groot terrein met diverse faciliteiten. Eén hiervan is onze Horeca, een petit restaurant en een groot en sfeervol terras. U kunt bij ons terecht voor een hapje, lunch en diner of voor om te genieten van de landelijke omgeving onder het genot van een kopje koffie, een lekker speciaal biertje of een heerlijk glas wijn. Landschapsakker De Oude Belg heeft een grote moestuin en al onze groenten en een groot deel van het fruit dat wij u serveren komt uit eigen tuin. Wij tuinieren zo biologisch als mogelijk en bieden u een keur aan soorten. Ook voor recreatieve activiteiten en tal van arrangementen kunt u bij ons terecht. Landschapsakker De Oude Belg is het vertrek- en eindpunt bij uitstek voor uw ruiter-, wandel en-/of fietstocht. 

 


Eetcafe de Koperen Teut             
Postelscheheideweg 6
5575 xc Luyksgestel
tel.: 0497540728 


Streekrestaurant de Hofkaemer  
Hof 18
5571CC Bergeijk
tel.: 0497571396 

 


 

 

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Update België 24-03-2020: Wat mag nog en wat niet na de Corona-lock-down
Lees meer >

Update Nederland: Corona-virus 24-03-2020
Lees meer >

Nationaal Park Hoge Veluwe: Toegankelijkheid en openingstijden gewijzigd
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2020 Design by Medusa