Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Multiclips TopoGPS NVVR Prubo Hestabv Vermeeren

Grenzeloze Kempen route. Omgeving Bergeijk 35 km.

 

 

 

Met recht een grenzeloze dagtocht van 35 km door zowel het Belgische Kempenland, als de Brabantse Kempen.

Ongeveer de helft van de route gaat namelijk over grondgebied van de Noord-Brabantse gemeente Bergeijk. De andere helft leidt u via het voortreffelijke ruiter-en mennetwerk door Antwerpse Kempen en Belgisch Limburg. 

 

In het verleden stonden de Kempen bekend om de vele smokkelroutes, nu vooral om hun bossen, heide en vennen, afgewisseld met beken en cultuurland. Onderweg zijn er picknickplaatsen met aanbindpalen voor paarden. Maar ook zijn er mogelijkheden om onder het genot van een natje en droogje te rusten bij een van de paardvriendelijke cafees of restaurants. 

  

 

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1488294178|bd85b667d38a7206cdf00723e0887a4a8b416307 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1488294178|bd85b667d38a7206cdf00723e0887a4a8b416307  

 

Bijzonderheden:  

 

   De route is geschikt voor zowel ruiters als menners.  

 

 

 

 

* Let op: Het knooppuntnetwerk gemeente Bergeijk is nog in ontwikkeling. In het veld nog niet bewegwijzerd met knooppuntbordjes.

* U passeert enkel keren de landsgrens met België. Officieel dient u legitimatie en paardenpaspoorten bij u te dragen.

* In België bestaat, net als in Nederland, géén wettelijke verplichting tot het in bezit hebben van een ruiter-en/of menbewijs.


 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN: 

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link. 

 

Weijergaerde                              
Boscheind 79
5575AA Luyksgestel
tel.: 0497-542491 
email: info@weijergaerde.nl 
internet: www.weijergaerde.nl 

 

Thuis in de natuur. Een fijne vakantie voor u en uw paard. Bij Weijergaerde kunt u uw paard meenemen op vakantie. U slaapt in een van onze comfortalbe vakantiehuizen, terwijl uw paard gestald staat in een van de ruime boxen. Overdag kunnen de paarden in de wei voor het vakantiehuis gezet worden. Vanaf het terrein kunt u gebruik maken van onze routes variërend van 5 tot 20 km, of een ervaren ruiter kan in alle vrijheid zijn eigen pad kiezen. Onze routes gaan langs de mooiste plekjes in de omgeving, heerlijk galopperen over brede zandpaden, stappen langs vennen, bossen en heide. Of met uw span genieten op een mooie picknick plek. Voor meer informatie bezoek onze site of neem gerust contact met ons op.


 

 

 

 

 


 

                                                    

MOUNTAIN OAK

Bed and breakfast en Camping

Burg. Aartslaan 43

5571 TR Bergeijk
tel.: 0497-574181 of 0653833787 

internet: https://www.mountain-oak.nl

 

Mountain Oak B & B / Camping U verblijft in een 2 of 4- persoonskamer, en geniet het Brabants ontbijt in onze sfeervolle “saloon”. De paarden verblijven op stal of in een van onze weilanden, wij vinden het belangrijk dat ook de paarden een vakantie gevoel hebben. Mountain Oak ligt tegen de bossen aan in de Brabantse Kempen, vanaf hier kunt u kiezen naar welk natuurgebied u wilt, U rijdt via een ruiternetwerk op basis van knooppunten over brede zand paden, langs diverse vennen en beekjes, of wilt u een galop tussen de weilanden terwijl de koeien met u mee galopperen. Wij vinden dat we in een geweldige omgeving wonen en zouden dat graag met u delen. Wij verheugen ons u te mogen begroeten bij MOUNTAIN OAk * Geen paard of pony verhuur


 

Boksheide Buiten      

Boksheide 28
5521PL Eersel
tel.: 0622913727
email: info@boksheidebuiten.nl
internet: www.boksheidebuiten.nl

 

BoksheideBuiten ligt aan de rand van Eersel, vlakbij de bossen en heidevelden, direct grenzend aan de Kempische ruiter- en men routes. Na 200 meter verharde B-weg kun je urenlang dwalen door de Kempische natuur, via de vele eindeloze zandpaden tot ver in België en langs vele gezellige en paard vriendelijke uitspanningen.

Geniet na een plezierige buitenrit in de nabijheid van je paard van een gezellig samenzijn bij een knapperend vuurtje.

BoksheideBuiten biedt je de mogelijkheid om je te verdiepen in je innerlijke persoonlijkheid. Reserveer een coaching sessie of neem een rijles in Western met je eigen paard. 

 

Een enthousiaste groet, Alexandra & Theo van Maanen

 

 


 

 

 

Taverne-Restaurant "De Klothoeve"     
Eerselseweg 1
2400 Mol-Postel
tel.: 0032 14 37 08 41 

email: info@deklothoeve.be
internetwww.deklothoeve.be 

 

Te midden van veel groen en bossen, afgewisseld door natuur- en landbouwgronden, ligt verscholen: het mooie rustige Postel. Een paar verharde wegen verbinden er Belgische en Nederlandse steden, terwijl er nog vele onverharde wegen toegankelijk zijn om te fietsen en te wandelen. Enige huizengroepen en recreatieparken getuigen ervan dat de tijd hier "niet" bleef stilstaan; maar de zuivere natuurlijke uitstraling van het gehele gebied geeft rust en vrede uit vervlogen tijden weer; waar het goed is… Toeristen die deze prachtige streek bezoeken, lessen graag hun dorst en stillen hun honger in taverne-restaurant De Klothoeve; gelegen aan "het" kruispunt in Postel, waar alle toegangswegen, alsook alle paarden-, fiets-en wandelroutes samenkomen. Van hieruit is het zalig te kiezen waarheen men wil rijden, fietsen of wandelen.


 

Eetcafe de Koperen Teut             
Postelscheheideweg 6
5575 xc Luyksgestel
tel.: 0497540728 


Streekrestaurant de Hofkaemer  
Hof 18
5571CC Bergeijk
tel.: 0497571396 

 


 

 

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Participatiebijeenkomst Maashorst 14 maart
Lees meer >

Bezorgde ruiters en menners tegen besluit gemeente Almere en Staatsbosbeheer
Lees meer >

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld afgesloten
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa