TopoGPS Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Multiclips Hestabv Vermeeren NVVR Prubo

Ruiteren door Bosmeertje en Het Veld bij Driebergen 13 km

 

 

Deze route gaat grotendeels over paden gelegen in het Landgoed Den Treek – Henschoten. Landgoed Den Treek – Henschoten is een particulier landgoed welke van Amersfoort tot aan Doorn uitstrekt. Het gebied is een van de grootste particulieren landgoederen van Nederland. Het beslaat bijna 2200 hectaren en er ligt 62 kilometer aan ruiterpad.

Houdt er rekening mee dat hier de Heuvelrug al zichtbaar is in het landschap. Vanaf de N225 naar de A12, van zuid naar noord, loopt het omhoog. Het leukst is natuurlijk de paden omhoog te rijden. 

 

Twee opvallendenheden in dit gebied zijn het Bosmeertje, een natuurlijk watertje in de duinen, en Het Veld. Het Bosmeertje kan droog staan, anders is het een wisselend diepe plas waar men doorheen mag rijden. Ook dit stuk duin is leuk om doorheen te komen. Het Veld is een grote grasvlakte, waar vroeger mais heeft gestaan. Het is een leuke pauzeplaats en door het hoogteverschil een mooi uitkijkpunt. 

 

 

R&M versie 08-03-2021 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX 

 

Ruiterroute Bosmeertje/Het Veld: 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

Digitale routekaart Ruiteren door Bosmeertje en Het Veld bij Driebergen 13 km

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

GPX-bestand Ruiteren door Bosmeertje en Het Veld bij Driebergen 13 km

 

 

 

Bijzonderheden: 

 

Deze route is geupdate op 08-03-2021

 

 Ruiterroute

  Niet geschikt voor menners.

 

De paden op Landgoed Den Treek – Henschoten zijn geschikt voor menners en ruiters. Er is wel een vergunning nodig om hier te mogen rijden, deze zijn online te verkrijgen in de webshop http://www.ruiterkaarten-dentreekhenschoten.nl/. Bijvoorbeeld een dagkaart is hierdoor ook de avond van te voren te verkrijgen.

  

Parkeerplaats RCN Vakantiepark het Grote Bos

Hydeparklaan

Doorn

 

 Bosmeertje bij knooppunt 57. Paarden zijn er toegestaan.

 

De route is in het veld bewegwijzerd middels knooppontborden. Voor de te volgen nummers zie bovenstaande link naar de digitale routekaart.  Ook te rijden in omgekeerde volgorde van de weergegeven knooppuntnummers.

 

* De route is gemarkeerd middels knooppuntborden en volgt de nummers.

  Parkeerplaats Grote Bos- 58-57-55-56-60-61-62-63-76-37-38-39-72-73-61-64-65-66-69-76-75-62-61-60-59-58 Parkeerplaats Grote Bos

 

* Het paardenpad begint ten noorden van de parkeerplaats, net voorbij de witte slagboom van Den Treek – Henschoten. Daar staat knooppunt 58, je gaat links dus tegenover het knooppunt het bospad in (er staat wel een ruitermarkering, maar deze is niet goed te zien).

Om een redelijke afstand te rijden moeten er lussen gemaakt worden. Deze route is daar een voorbeeld van, er vallen natuurlijk andere lussen te verzinnen. 


  

Point Of Interests voor hippische toeristen:

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link.  

 

 


 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa