Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Vermeeren Prubo TopoGPS NVVR Hestabv Multiclips

Groene Route Nat. Park Drents Friese Wold 16,9 km.

 

De gekleurde ruiter- en menroutes zijn door het Nationaal Park DFW uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

Bron. Nat.Park Drents-Friese Wold 

 

 

 

ROUTE BEKIJKEN, DOWNLOADEN VOOR GPS, OF PRINTEN 

Bovenstaande route kunt u bekijken op de interactieve kaart en/of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

Kaart Groene route Drents Friese Wold 16,9 km

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

GPX-bestand Groene route Drents Friese Wold. 16,9 km


 

BIJZONDERHEDEN:

 

Route update:

02-12-2021 

 

 

    Geschikt voor ruiters en menners. De route is in het veld gemarkeerd door middel van groene bordjes

 

 

   PARKEERPLAATS GESCHIKT VOOR TRAILERS:

 

Parkeerplaats

Hezenes 10, nabij Shakespeare Theater

Diever


 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN IN DE OMGEVING VAN DE ROUTE: 

Alberthoeve          
Wateren 24
8438 SB Wateren
tel.: 0521387295 

info@alberthoeve.nl 
www.alberthoeve.nl 

Welkom bij de Alberthoeve. Ons bedrijf ligt aan de rand van nationaal park het Drents-Friese Wold. Een gastvrij onthaal, adembenemende natuur, en de afwisseling van Drenthe maakt het tot een paradijs voor mens en dier. Wat kunnen wij u bieden: * Bungalows * Appartementen * Bed & Breakfast * 2 Groepsverblijven t/m 22 en 28 personen * SVR-Natuurcamping. Het terrein van de Alberthoeve ligt prachtig, centraal gelegen in de afwisselende natuur van het Drents-Friese Wold. Met meer dan 175 km aan ruiter en menroutes, verveelt het nooit om hier op pad te gaan. Wij beschikken over 30 ruime en lichte boxen, voldoende weidegang, binnenmanege, buitenbak en een waterbak waar men heerlijk doorheen kan mennen of rijden. Wij zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat van de KNHS. U bent van harte welkom op de Alberthoeve meer info via site 


 

  

Camping De Reeënwissel           
Bosweg 23
9423 TA Hoogersmilde
tel.: 0592-459356 
info@reeenwissel.nl 
www.reeenwissel.nl 

De kleinschalige FNRS-manege van camping de Reeënwissel biedt alle faciliteiten voor een fijne paardenvakantie met en zonder eigen paard. Nieuw zijn 3 unieke Paardenlodges waar je vakantie kan vieren met je paard. Direct aan de veranda van de Paardenlodge heb je een eigen paddock met stal. Er zijn ook losse stallen met eigen paddock te huur. Er wordt ook op allerlei niveaus paardrijles gegeven aan gasten van de Reeenwissel. Daarnaast vindt u op de goed verzorgde camping alles voor een mooie kampeervakantie in Drenthe. De Reeënwissel ligt direct aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold met daarin ruim 175 km aan men- en ruiterroutes. Kijk voor meer informatie op onze site of kom gerust eens langs en ervaar zelf wat de Reeënwissel u te bieden heeft. Tot ziens in Drenthe!!


Hotel restaurant Villa Nova      
dorpsstraat 38
8437 pb zorgvlied
tel.: 0521-387212 
info@villa-nova.nl 
www.villa-nova.nl 

Hotel Restaurant Villa Nova in Zorgvlied ligt zeer centraal aan de routes in het Drents Friese Wold. u kunt bij ons terecht voor een volledige vakantie met eigen paard of voor bijv. een heerlijke lunch tijdens uw rit. Het hotel beschikt over 33 kamers, een heerlijk terras, gezellig Grand Cafe met bar en loungehoek en een goed restaurant. De stalaccomodatie omvat 20 ruime boxen, wasplaats met solarium voor uw paard, zadelkamer, afspuitplaats en overdekte stalling voor menwagens, weilanden, een paddock en een buitenmanege van 20 x 60m. Kortom, Hotel Restaurant Villa Nova is uitermate geschikt om uw vakantie met uw eigen paard te vieren. Voor aantrekkelijke arrangementen incl. ontbijt, diner en boxhuur kunt u de website raadplegen. Voor grotere groepen kunnen wij arrangementen op maat maken. Denk aan een picknick onderweg, of een heerlijke BBQ om de dag te eindigen. 

 


 

Manege Ludanchelo Hoeve  
Wateren 15
8438 SB Wateren
tel.: 0521 387506


Hoeve 202                           

 

Oostvierdeparten, 25
8391 XR NOORDWOLDE FR
0654703235 
info@hoeve202.com


Het weldadige oord, Hoeve 202, is de ultieme beleving voor paard en ruiter. We hebben 2 kamers met eigen sanitair en enkele stallen voor de paarden. Achter het erf is de aansluiting via het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid naar het Drent-Friese Wold. Genieten van de wellness ruimte zorgt voor een mooie afsluiting van de fantastische buitenritten die hier mogelijk zijn. Kijk snel op de website!

 


 Nieuws

Alle nieuwsitems

Inschrijving Paarden4daagse van start
Lees meer >

Fijne feestdagen en een mooi 2023
Lees meer >

Diverse slagbomen op ruiterroutes in het Dwingelderveld dit weekend gesloten
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa