TopoGPS Vermeeren Paardenevenementen.nl Multiclips NVVR Hestabv Prubo Nieuws R&M

Dagtocht rondom Loonse en Drunense Duinen. 29 km

 

De Loonse en Drunenese Duinen bieden naast het stuifzand, volop variatie met haar bossen en heidevelden. Ieder met haar eigen biotoop.

Uniek is natuurlijk het boeiende woestijngevoel in ' de Brabantse Sahara' van de Lage Landen. Dagelijks laat de wind het zand stuiven en zorgt het voor veranderingen in de open zandvlaktes en vormt soms rimpels op het zand, zoals de zee doet bij zandstranden. In het ongerepte zand zijn vaak sporen te zien v an ree, das of vos. 

 

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1491059295|35548dd5a379677363bd7c1d6281c8a5187d0f25 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1491059295|35548dd5a379677363bd7c1d6281c8a5187d0f25 

 

Bijzonderheden: 

 

    Route is geschikt voor ruiters en menners. Dagtocht voor ruiter en menners. Deze route leidt u grotendeels door bos en open landschap. De stuifzandduinen worden op deze route niet doorkruist.

 

In de duinen zijn ruiters vrij om overal rond te struinen. 

De in de duinen ingetekende routelijnen op de routeplanner zijn slechts een leidraad en hulpmiddel om door het duin de weg te vinden naar de aansluitende ruiterpaden.

Wijk daar waar nodig van de lijnen af om onbegaanbare of stijle duinen te ontwijken. Verderop kun je dan de draad weer oppakken om de route te vervolgen.

 

 Vergunningsgebied Natuurmonumenten.

 http://winkel.natuurmonumenten.nl/naar-buiten/vergunningen#_ga=1.21596924.656132743.1488987127

 

 

Natuurpoort Herberg Manege Van Loon 

Kloosterstraat 115 

5175PB Loon op Zand

 

* In de stuifzandduinen mag overal gereden worden. Veel mensen verdwalen in deze zandwoestijnen, omdat orienteren moeilijk is. Rijden met behulp van      gps raden wij daarom aan. Rijdt u aan de hand van een kaart, neem dan een kompas mee. 

* De duinen zijn niet toegankelijk voor aanspanningen.


  

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN:

 

 

 

 

 

D'N DUINWAL                                             
Oude Bosschebaan 8
5071RR Udenhout
tel.: 013-5113657 mob. 0652506641 
mail: info@dnduinwal.nl
www.dnduinwal.nl/

 

Midden in het nationaal park ‘De Loonse & Drunense Duinen’ bevindt zich een prachtig boerderijtje onder de naam ‘D’N DUINWAL’ met B&B bestemming waar het goed vertoeven is. Natuurgebied Loonse & Drunense Duinen staat bekend als het meest uitgestrekte en levende stuifzandgebied van west Europa. Eindeloos genieten met uw paarden in de Loonse & Drunense Duinen en omgeving. Men-en ruiterroutes zijn hier volop aanwezig. In de uitgestrekte bossen en zandheuvels is het goed vertoeven te paard. Paardenstalling mogelijk bij B&B D'N DUINWAL. Binnenbak en paddock aanwezig en e.v.t weidegang. Ruitervergunningen zijn hier bij B&B D’N DUINWAL ter beschikking. Parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten met trailers. In de nabije omgeving zijn diverse terrasjes en restaurants. Dit alles tussen de Bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch en textielstad Tilburg, waar u B&B D’N DUINWAL kunt vinden om eens heerlijk te recreëren met uw paarden.


 

 

 

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg                 

Paardenhotel
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
tel.: 0161-454951 
receptie@hotelgilzetilburg.nl 

www.hotelgilzetilburg.nl/faciliteiten/paardenhotel-brabant 

 

Paardenhotel Brabant: Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg beschikt sinds kort over een op eigen terrein gelegen paardenstalling met 4 first class boxen en alle faciliteiten zoals poetsplaats, paddocks, zadelkamer, parkeerplaats voor trailers en rijtuigen etc. Het hotel is gelegen tussen Tilburg en Breda, temidden van de meest uiteenlopende mooie ruiterroutes, zoals Chaamse bossen, Mastbosch Breda, Loonse en Drunense Duinen etc. Ideaal voor één of meerdere nachtjes Noord-Brabant, waarbij u verblijft in het hotel en uw paard in de aangrenzende comfortabele paardenstalling! Zodoende samen met uw eigen paard op 'minivakantie' en de gelegenheid tot het maken van de mooiste routes; zowel voor menners als onder de man. Ook ideaal als verblijf ten tijde van paardenevenementen in de buurt. Paardenbox alleen te reserveren i.c.m. overnachting. Bekijk de website voor uitgebreide info en reserveren.


 

 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon               
Kloosterstraat 115
5175 PB Loon op Zand
tel.: 0416-361519 

info@hotelmanegevanloon.nl 

www.hotelmanegevanloon.nl

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon: dé plaats voor ruiter en menner! Het bedrijf ligt tegen het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen met haar uitgestrekte stuifzandgebieden, heidevelden en afwisselende bossen. Het enige asfalt wat u hier tegenkomt in de fietspad! Vanaf de manege starten de ruiter- en menroutes. Voor u en uw paarden zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden: hotelkamers, vakantiehuis, groepsaccommodatie, trekkenshutten en natuurlijk voldoende boxen. Heeft u geen eigen paard? wij hebben 75 trouwe paarden staan om deel te nemen aan begeleidde buitenritten. Ook wandelaars, fietsers en mountainbikers starten hun route direct vanaf de parkeerplaats. Verder kunt u heerlijk bij ons lunchen, borrelen en/of dineren in ons gezellige eetcafé en knusse restaurant, beiden met ruim terras en speeltuin


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Ruiter-en menroute ‘Polder Het Land van Essche’ in Hoeksche Waard geopend
Lees meer >

Esdoornzaden en eikels vallen erg vroeg dit jaar
Lees meer >

Stille zwaargewichten: trekpaarden slepen Noordwijkse ruiterpaden
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2022 Design by Medusa