NVVR TopoGPS Hestabv Nieuws R&M Prubo Vermeeren Multiclips Paardenevenementen.nl

Doorheen de Brabantse Sahara. Dagtocht Loonse en Drunense Duinen 34 km.

 

De Loonse en Drunenese Duinen bieden naast het stuifzand nog volop variatie dankzij haar bossen, beekjes en heidevelden. Ieder met een eigen biotoop. 

Uniek is natuurlijk het boeiende woestijngevoel in ' de Brabantse Sahara' van de Lage Landen. Dagelijks laat de wind het zand stuiven en zorgt voor veranderingen in de open zandvlaktes. De wind blaast vormen zoals rimpels op de zandheuvels . Op het gladgestreken zand zijn duidelijk de vele sporen te vinden van dieren als ree, das of vos, die in dit gebied leven. 
Bij een meerdaags bezoek aan dit prachtige gebied heeft u ruimschoots de mogelijk om ook de cultuurhistorische kant te verkennen, zoals de oude nederzettingen, het Landgoed Plantloon of het 13de eeuwse gehucht Giesbergen.

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

 

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1491060825|ba6595fdd0c5d1c2d775ff6f812fa9b0a3e3e65c 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1491060825|ba6595fdd0c5d1c2d775ff6f812fa9b0a3e3e65c

 

Bijzonderheden:

 

 

Route is geschikt voor ruiters en menners.

 

In de duinen zijn ruiters vrij om overal rond te struinen. 

De in de duinen ingetekende routelijnen op de routeplanner zijn slechts een leidraad en hulpmiddel om door het duin de weg te vinden naar de aansluitende ruiterpaden.

Wijk daar waar nodig van de lijnen af om onbegaanbare of stijle duinen te ontwijken. Verderop kun je dan de draad weer oppakken om de route te vervolgen.

 

 

Vergunningsgebied Natuurmonumenten. http://winkel.natuurmonumenten.nl/naar-buiten/vergunningen#_ga=1.21596924.656132743.1488987127

 

Natuurpoort Herberg Manege Van Loon 

Kloosterstraat 115 

5175PB Loon op Zand

 

 

*  De route gaat overwegend door bossen en open landschap.

   Enkele trajecten van de route kunnen door de mulle ondergrond iets zwaar zijn.

* In de stuifzandduinen mag overal gereden worden. Veel mensen verdwalen in deze zandwoestijnen, omdat orienteren moeilijk is. Rijden met behulp van      gps raden wij daarom aan. Rijdt u aan de hand van een kaart, neem dan een kompas mee. 

* De duinen zijn niet toegankelijk voor aanspanningen.


 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN: 

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde routelink.

 

 

 

D'N DUINWAL                                                
Oude Bosschebaan 8
5071RR Udenhout
mail: info@dnduinwal.nl
www.dnduinwal.nl/

 

Midden in het nationaal park ‘De Loonse & Drunense Duinen’ bevindt zich een prachtig boerderijtje onder de naam ‘D’N DUINWAL’ met B&B bestemming waar het goed vertoeven is. Natuurgebied Loonse & Drunense Duinen staat bekend als het meest uitgestrekte en levende stuifzandgebied van west Europa. Eindeloos genieten met uw paarden in de Loonse & Drunense Duinen en omgeving. Men-en ruiterroutes zijn hier volop aanwezig. In de uitgestrekte bossen en zandheuvels is het goed vertoeven te paard. Paardenstalling mogelijk bij B&B D'N DUINWAL. Binnenbak en paddock aanwezig en e.v.t weidegang. Ruitervergunningen zijn hier bij B&B D’N DUINWAL ter beschikking. Parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten met trailers. In de nabije omgeving zijn diverse terrasjes en restaurants. Dit alles tussen de Bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch en textielstad Tilburg, waar u B&B D’N DUINWAL kunt vinden om eens heerlijk te recreëren met uw paarden.


 

 

 

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg                   

Paardenhotel
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
tel.: 0161-454951 
receptie@hotelgilzetilburg.nl 
www.hotelgilzetilburg.nl/faciliteiten/paardenhotel-brabant

Paardenhotel Brabant: Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg beschikt sinds kort over een op eigen terrein gelegen paardenstalling met 4 first class boxen en alle faciliteiten zoals poetsplaats, paddocks, zadelkamer, parkeerplaats voor trailers en rijtuigen etc. Het hotel is gelegen tussen Tilburg en Breda, temidden van de meest uiteenlopende mooie ruiterroutes, zoals Chaamse bossen, Mastbosch Breda, Loonse en Drunense Duinen etc. Ideaal voor één of meerdere nachtjes Noord-Brabant, waarbij u verblijft in het hotel en uw paard in de aangrenzende comfortabele paardenstalling! Zodoende samen met uw eigen paard op 'minivakantie' en de gelegenheid tot het maken van de mooiste routes; zowel voor menners als onder de man. Ook ideaal als verblijf ten tijde van paardenevenementen in de buurt. Paardenbox alleen te reserveren i.c.m. overnachting. Bekijk de website voor uitgebreide info en reserveren. 


 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon               
Kloosterstraat 115
5175 PB Loon op Zand
tel.: 0416-361519 

info@hotelmanegevanloon.nl 

www.hotelmanegevanloon.nl

Natuurpoort Herberg Manege van Loon: dé plaats voor ruiter en menner! Het bedrijf ligt tegen het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen met haar uitgestrekte stuifzandgebieden, heidevelden en afwisselende bossen. Het enige asfalt wat u hier tegenkomt in de fietspad! Vanaf de manege starten de ruiter- en menroutes. Voor u en uw paarden zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden: hotelkamers, vakantiehuis, groepsaccommodatie, trekkenshutten en natuurlijk voldoende boxen. Heeft u geen eigen paard? wij hebben 75 trouwe paarden staan om deel te nemen aan begeleidde buitenritten. Ook wandelaars, fietsers en mountainbikers starten hun route direct vanaf de parkeerplaats. Verder kunt u heerlijk bij ons lunchen, borrelen en/of dineren in ons gezellige eetcafé en knusse restaurant, beiden met ruim terras en speeltuin

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa