Hestabv TopoGPS Vermeeren NVVR Nieuws R&M Multiclips Prubo Paardenevenementen.nl

Samen ruiteren en mennen door bos en duin. Loonse en Drunense Duinen 18 km, met extra lus voor ruiters 21 km.

 

De Loonse en Drunense Duinen worden ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Dat daar niets teveel mee gezegd wordt, blijkt wel uit het temperatuurverschil tussen dag en nacht welke kan oplopen tot wel 50 graden. Ondanks dat zorgt het unieke microklimaat in deze duinen juist voor een even unieke flora en fauna. In de stuifduinen, op de heide en in de bossen van dit prachtige natuurgebied kun je dan ook van alles aantreffen. 

  

Op deze route kunnen ruiters en menners de eerste 13 kilometer er gezamenlijk opuit trekken. Bij Giersbergen kunnen de ruiters eventueel kiezen voor een extra lus door het stuifzand.

De gezamelijke route en de ruiterroute zijn daarom afzonderlijk te downloaden.

 

 

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX

 

Bovenstaande routes kunt u zien op de routeplanner met kaart of satelliet, opslaan als PDF of printen als routekaart via onderstaande link:

 

  Gezamelijke route voor ruiters en menners 18km

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1491058448|7162599c749bd4cb92e45759cefd7bbb7090274e

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link: 

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1491058448|7162599c749bd4cb92e45759cefd7bbb7090274e

 

 

 Route voor ruiters door het stuifzand 21km:

http://www.ruiterenenmennen.nl/route.php?route=1491136987|18e336eadd2522dd73e76666990d187965eec661 

 

Voor GPS rijders is de route te downloaden als GPX-bestand via onderstaande link:

http://www.ruiterenenmennen.nl/ajax.getgpx.php?route=1491136987|18e336eadd2522dd73e76666990d187965eec661

 

 

BIJZONDERHEDEN:

 

    

Op deze route trekken ruiter en menners de eerste 13 kilometer tot aan Giersbergen gezamenlijk op.

Daar kunnen de ruiters eventueel kiezen voor een extra lus door het stuifzand. 

Beide routes zijn daarom afzonderlijk te downloaden.

 

In de duinen zijn ruiters vrij om overal rond te struinen. 

De in de duinen ingetekende routelijnen op de routeplanner zijn slechts een leidraad en hulpmiddel om door het duin de weg te vinden naar de aansluitende ruiterpaden.

Wijk daar waar nodig van de lijnen af om onbegaanbare of stijle duinen te ontwijken. Verderop kun je dan de draad weer oppakken om de route te vervolgen.

 

 

 

Vergunningsgebied Natuurmonumenten.

http://winkel.natuurmonumenten.nl/naar-buiten/vergunningen#_ga=1.21596924.656132743.1488987127

 

Natuurpoort Herberg Manege Van Loon 

Kloosterstraat 115

5175PB Loon op Zand

 

* Rijden door het stuifzand is erg zwaar, dus enkel geschikt voor gezonde, goed getrainde paarden. Zorg voor een goede opwarming voordat je het duin          inrijdt en pas je tempo aan.

* In de stuifzandduinen mag overal gereden worden. Veel mensen verdwalen in deze zandwoestijnen, omdat orienteren moeilijk is. Rijden met behulp van      gps raden wij daarom aan. Rijdt u aan de hand van een kaart, neem dan een kompas mee. 

* De duinen zijn niet toegankelijk voor aanspanningen.

 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN:

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde routelink.

 

 

D'N DUINWAL                                                 
Oude Bosschebaan 8
5071RR Udenhout
tel.: 013-5113657 mob. 0652506641 
mail: info@dnduinwal.nl 
www.dnduinwal.nl/

 

Midden in het nationaal park ‘De Loonse & Drunense Duinen’ bevindt zich een prachtig boerderijtje onder de naam ‘D’N DUINWAL’ met B&B bestemming waar het goed vertoeven is. Natuurgebied Loonse & Drunense Duinen staat bekend als het meest uitgestrekte en levende stuifzandgebied van west Europa. Eindeloos genieten met uw paarden in de Loonse & Drunense Duinen en omgeving. Men-en ruiterroutes zijn hier volop aanwezig. In de uitgestrekte bossen en zandheuvels is het goed vertoeven te paard. Paardenstalling mogelijk bij B&B D'N DUINWAL. Binnenbak en paddock aanwezig en e.v.t weidegang. Ruitervergunningen zijn hier bij B&B D’N DUINWAL ter beschikking. Parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten met trailers. In de nabije omgeving zijn diverse terrasjes en restaurants. Dit alles tussen de Bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch en textielstad Tilburg, waar u B&B D’N DUINWAL kunt vinden om eens heerlijk te recreëren met uw paarden.

  

 

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg                     

Paardenhotel
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
tel.: 0161-454951 
receptie@hotelgilzetilburg.nl 
www.hotelgilzetilburg.nl/faciliteiten/paardenhotel-brabant

Paardenhotel Brabant: Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg beschikt sinds kort over een op eigen terrein gelegen paardenstalling met 4 first class boxen en alle faciliteiten zoals poetsplaats, paddocks, zadelkamer, parkeerplaats voor trailers en rijtuigen etc. Het hotel is gelegen tussen Tilburg en Breda, temidden van de meest uiteenlopende mooie ruiterroutes, zoals Chaamse bossen, Mastbosch Breda, Loonse en Drunense Duinen etc. Ideaal voor één of meerdere nachtjes Noord-Brabant, waarbij u verblijft in het hotel en uw paard in de aangrenzende comfortabele paardenstalling! Zodoende samen met uw eigen paard op 'minivakantie' en de gelegenheid tot het maken van de mooiste routes; zowel voor menners als onder de man. Ook ideaal als verblijf ten tijde van paardenevenementen in de buurt. Paardenbox alleen te reserveren i.c.m. overnachting. Bekijk de website voor uitgebreide info en reserveren.


 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon         
Kloosterstraat 115
5175 PB Loon op Zand
tel.: 0416-361519 

info@hotelmanegevanloon.nl 

www.hotelmanegevanloon.nl 

 

Natuurpoort Herberg Manege van Loon: dé plaats voor ruiter en menner! Het bedrijf ligt tegen het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen met haar uitgestrekte stuifzandgebieden, heidevelden en afwisselende bossen. Het enige asfalt wat u hier tegenkomt in de fietspad! Vanaf de manege starten de ruiter- en menroutes. Voor u en uw paarden zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden: hotelkamers, vakantiehuis, groepsaccommodatie, trekkenshutten en natuurlijk voldoende boxen. Heeft u geen eigen paard? wij hebben 75 trouwe paarden staan om deel te nemen aan begeleidde buitenritten. Ook wandelaars, fietsers en mountainbikers starten hun route direct vanaf de parkeerplaats. Verder kunt u heerlijk bij ons lunchen, borrelen en/of dineren in ons gezellige eetcafé en knusse restaurant, beiden met ruim terras en speeltuin 


 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa